Cel puţin nouă morţi în Japonia, în urma prăbuşirii tunelului rutier - VIDEO

Cel puţin nouă persoane au murit în urma prăbuşirii parţiale a plafonului unui tunel rutier în Japonia, duminică, scrie presa japoneză luni.

668 afișări
Imaginea articolului Cel puţin nouă morţi în Japonia, în urma prăbuşirii tunelului rutier - VIDEO

Cel puţin nouă morţi în Japonia, în urma prăbuşirii tunelului rutier

Un bilanţ anterior, întocmit de către Agenţia naţională japoneză pentru gestionarea incendiilor şi catastrofelor naturale, anunţa şase morţi, dintre care cinci persoane carbonizate în vehiculele la bordul cărora se aflau şi un şofer care a fost extras rănit de la bordul unui vehicul de mare tonaj, dar care a murit ulterior la spital.

Agenţia Kyodo a anunţat luni dimineaţa decesul a trei persoane în vârstă, un bărbat şi două femei, care circulau toţi la bordul unui vehicul.

Poliţia din prefectura Yamanashi, la vest de Tokyo, nu a putut să fie contactată imediat pentru a confirma aceste trei decese suplimentare.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţa, după ce plafonul tunelului s-a surpat pe o porţiune a acestei autostrăzi intens circulate, la aproximativ 80 de kilometri vest de capitala japoneză. Mai multe vehicule au fost zdrobite şi a izbucnit un incendiu.

Imagini înregistrate de camere de securitate arătau că tunelul era în continuare blocat de plăci de beton căzute pe drum, în jurul cărora se aflau salvatori în ţinută de protecţie.

Poliţia a deschis o anchetă pentru neglijenţă, a anunţat agenţia Jiji. Exploatantul autostrăzii a declarat că nu a depistat nicio anomalie în cursul unei inspecţii realizate în septembrie.

Tunelul Sasago, în care s-a produs accidentul, este unul dintre cele mai lungi din Japonia (4,7 kilometri). El se află în apropiere de Muntele Fuji, pe un drum expres foarte frecventat, Chuo, care asigură legătura între Tokyo şi vestul şi centrul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici