Cel puţin zece militari americani, implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia

Cel puţin zece militari americani ar putea fi implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia care afectează Secret Service, poliţia de elită care îi asigură protecţie preşedintelui Statelor Unite, au anunţat marţi oficiali americani.

504 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece militari americani, implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia

Cel puţin zece militari americani, implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pentagonul a anunţat iniţial că cinci militari sunt suspectaţi că au frecventat prostituate în Cartagena, în Colombia, împreună cu membri ai Secret Service, în timp ce pregăteau dispozitivul de protecţie al lui Barack Obama în timpul vizitei acestuia pentru summitul Americilor.

Unsprezece agenţi ai Secret Service au fost chemaţi la Washington înainte de încheierea vizitei lui Obama în Columbia şi fac obiectul unei suspendări administrative.

Dar numărul militarilor implicaţi ar putea să se fi ridicat la zece, a explicat un oficial american sub acoperirea anonimatului.

Astfel, ar fi vorba despre cinci membri ai Forţelor Speciale, doi soldaţi din cadrul Marinei, doi puşcaşi marini şi un membru al forţelor aeriene.

Printre ei nu se află niciun ofiţer, potrivit aceleiaşi surse.

Două anchete sunt în desfăşurare pentru a face lumină în acest scandal, una lansată de Secret Service şi cealaltă de armata americană.

Senatoarea republicană Susan Collins a dezvăluit marţi că circa 20 de femei au fost implicate în acest caz. Ea a afirmat că deţine aceste informaţii de la directorul Secret Service, Mark Sullivan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici