Charles Michel: Liderii UE au "ambiţia comună" de reducere a tarifelor la energie

Liderii statelor Uniunii Europene au "ambiţia comună" de a reduce tarifele la energie, în contextul în care Rusia a lansat o "rachetă energetică" spre continentul european, a afirmat vineri seară, la finalul summitului de la Praga, preşedintele Consilului European, Charles Michel.

221 afișări
Imaginea articolului Charles Michel: Liderii UE au "ambiţia comună" de reducere a tarifelor la energie

"Rusia a lansat o rachetă energetică asupra continentului european şi asupra lumii. Importanţa acţiunilor de acum este în sensul reducerii consumului şi a cererii. Liderii UE au ambiţia comună de a reduce preţurile la energie", a declarat Charles Michel, prin Twitter, la finalul reuniunii informale a Consiliului European, desfăşurată la Praga.

"Ne confruntăm cu o criză energetică. Am avut ocazia de a aborda trei subiecte pentru care credem că sunt esenţiale acţiuni europene. Pe de o parte, este important să aplicăm acum măsuri de reducere a consumului şi a cererii. În al doilea rând, avem problema siguranţei surselor de aprovizionare. Am lucrat multe luni pentru a ne asigura că stocurile pot fi umplute cât mai mult. Al treilea element este preţul. Vreau să confirm astăzi că am simţit în rândul liderilor europeni ambiţia comună de a reduce preţurile la resursele energetice. Reuniunea de astăzi va fi percepută ca un moment strategic care să ne orienteze spre următoarea reuniune a Consiliului European, care trebuie să fie oportunitatea de a face paşi înainte şi de a lua măsurile necesare", a subliniat Charles Michel în conferinţa de presă organizată la finalul summitului informal de la Praga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici