China respinge cele „24 de acuzaţii false” ale politicienilor americani. Cum se apără chinezii

China a emis un comunicat de respingere a 24 de acuzaţii pe care politicienii din SUA le-au emis de-a lungul ultimelor luni cu privire la gestionarea defectuoasă a pandemiei de către Beijing, relatează Reuters.

1240 afișări
Imaginea articolului China respinge cele „24 de acuzaţii false” ale politicienilor americani. Cum se apără chinezii

China respinge cele "24 de acuzaţii false" ale politicienilor ameriani: Cum spune Lincoln nu poţi să păcăleşti pe toată lumea mereu

Ministrul de externe chinez a dedicat mare parte din conferinţele de presă din acestă săptămână respingerii acuzaţiilor politicienilor americani, cu precădere cele a le secretarului de stat Mike Pompeo.

Într-un document de 30 de pagini postat pe site-ul ministerului, sâmbătă noaptea, China a respins cele 24 de acuzaţii printre care se numără: ascunderea informaţiilor cu privire la virus sau faptul că virusul ar fi provenit din laboratorul din Wuhan.

Textul începe cu "invocarea" lui Abraham Lincoln, preşedinte al SUA în secolul al XIX-lea.

Cum Lincoln spunea, poţi să păcăleşti o parte din oameni tot timpul şi să pacăleşti pe toată lumea câteodată, dar nu poţi să păcăleşti pe toată lumea mereu”, se spune în prologul textului.

Textul emis de minister citează şi articole de presă care spun că americanii au fost infectaţi cu coroavirus înainte de primul caz din Wuhan. Nu există însă dovezi care să confirme acestă informaţie.

Tot în cadrul documentului oficial chinez se spune că Republica Chineză a furnizat informaţii comunităţii internaţionale "în timp şi în mod deschis şi transparent". Publicaţia Der Spiegel a precizat însă că Agenţia Germană de Informaţii, BND, are cunoştinţe că intenţia iniţială a Beijinglui de a ascunde informaţiile a costat lumea între patru şi şase săptămâni în lupta cu noul coronavirus.

Un alt aspect important pe care China doreşte să îl dezmintă este cazul doctorului Li Wenliang care a fost printre primii ce au semnalat epidemia din Wuhan, el a murit la scurt timp din cauza unei "infecţii respiratorii". Ministerul spune că acesta nu a fost arestat cum a precizat presa străină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici