China şi Rusia au demarat primele lor manevre navale comune

China şi Rusia au demarat duminică primele lor manevre militare navale comune, în apropierea coastelor chineze, a anunţat presa oficială, pe fondul tensiunilor dintre Beijing şi vecinii săi asiatici din cauza revendicărilor teritoriale chineze.

306 afișări
Imaginea articolului China şi Rusia au demarat primele lor manevre navale comune

China şi Rusia au demarat primele lor manevre navale comune (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Aceste manevre, care vor dura şase zile, se desfăşoară în Marea Galbenă, în largul coastelor estice ale Chinei, a precizat China News Service. Aceste exerciţii sunt primele realizate în comun de Forţele navale ale celor două ţări, a precizat aceasta.

China Nouă, o altă agenţie oficială, a adăugat că exerciţiile au loc în largul oraşului Qingdao, din provincia Shandong.

Beijingul a anunţat la începutul lui martie accelerarea modernizării armatei sale - cea mai mare din lume în termen de efective - şi o creştere de 11,2 la sută a bugetului pentru apărare în 2012. China vrea astfel să reducă diferenţa faţă de Washington.

Ambiţiile teritoriale ale Chinei îi îngrijorează pe vecinii săi şi Statele Unite. Beijingul revendică suveranitatea mai multor insule din Marea Chinei meridionale şi orientale, în faţa Japoniei, Filipinelor şi Vietnamului.

Manevrele militare din această săptămână includ exerciţii de apărare aeriană, de tactici antisubmarin şi de operaţiuni de căutare şi salvare, potrivit agenţiei China Nouă.

La aceste manevre participă 16 nave şi două submarine chineze, alături de patru nave de război ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici