Chuck Hagel insistă asupra reorganizării forţelor militare ale SUA

Forţele militare ale Statelor Unite trebuie să se reorganizeze pentru a putea face faţă reducerilor bugetare, a declarat marţi şeful Pentagonului, Chuck Hagel, avertizând împotriva unui nou izolaţionism american.

386 afișări
Imaginea articolului Chuck Hagel insistă asupra reorganizării forţelor militare ale SUA

Chuck Hagel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru ca armata să rămână un "instrument esenţial al puterii şi politicii externe" a Statelor Unite, ea trebuie să fie folosită "cu discernământ, în mod precis şi judicios", a afirmat secretarul american al Apărării, într-un discurs, la Centrul de Studii Internaţionale şi Strategice (CSIS), un grup de reflecţie cu sediul la Washington.

În opinia sa, Statele Unite trebuie să "acorde mai multă importanţă instrumentelor civile ale puterii".

De asemenea, şeful Pentagonului a avertizat împotriva unui nou izolaţionism în rândul populaţiei şi a unor oficiali.

Hagel consideră că forţele militare trebuie să se adapteze unor reduceri bugetare, iar instituţiile din domeniul Apărării "trebuie să fie reorganizate", pentru a menţine mijloacele de acţiune ale armatei americane.

Aceste reduceri "sunt prea rapide, prea mari şi iresponsabile", a denunţat fostul senator republican. Reducerile bugetare ale Pentagonului au constituit anul trecut 37 miliarde de dolari, urmând să crească cu încă 52 de miliarde de dolari, adică cu 10 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici