Comandanţii Serviciului ucrainean de Securitate au dezertat. Nu există planuri pentru apărarea depozitelor nucleare

Oficiali de rang înalt din cadrul Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), atât de la cartierul general, cât şi de la nivelul filialelor regionale, au dezertat fără să-şi delege atribuţiile, au fost informaţi duminică parlamentarii ucraineni.

1508 afișări
Imaginea articolului Comandanţii Serviciului ucrainean de Securitate au dezertat. Nu există planuri pentru apărarea depozitelor nucleare

Comandanţii Serviciului ucrainean de Securitate au dezertat. Nu există planuri pentru apărarea depozitelor nucleare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"SBU nu are comandant, nu are adjuncţi de comandanţi. Şefii şi adjuncţii lor au dezertat şi şi-au închis telefoanele", a declarat Valentin Nalivaicenko, care asigură legătura cu Securitatea, relatează Russia Today în ediţia electronică.

De asemenea, Agenţia "nu are comunicaţii, nu are conducere, nu are planuri pentru apărarea depozitelor nucleare, Centralei Hidroelectrice de pe Nipru, nu are nimic", a subliniat el.

Nalivaicenko l-a îndemnat pe preşedintele Parlamentului să "prezinte candidaturi în vederea încredinţării securităţii" Ucrainei.

El a îndemnat totodată la numirea unui nou procuror general şi şef al serviciilor speciale de protecţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici