Comisia Europeană urmăreşte cu "preocupare" situaţia din România/ "Violenţa nu poate fi niciodată o soluţie în politică"

Comisia Europeană urmăreşte cu "preocupare" situaţia din România şi consideră că independenţa justiţiei şi acţiunile pentru combaterea corupţiei sunt foarte importante, se arată într-un comunicat al Executivului Uniunii Europene remis agenţiei MEDIAFAX.

1828 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană urmăreşte cu "preocupare" situaţia din România/ "Violenţa nu poate fi niciodată o soluţie în politică"

Comisia Europeană urmăreşte cu "preocupare" situaţia din România/ "Violenţa nu poate fi niciodată o soluţie în politică"

"Comisia Europeană urmăreşte cu atenţie evoluţiile din România. Protestatarii au denunţat inversarea progreselor înregistrate în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei. În contextul procedurii Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Comisia Europeană urmăreşte cu preocupare evoluţiile şi ataşează o importanţă mare independenţei justiţiei şi combaterii corupţiei. Protestele paşnice s-au sfârşit prin violenţe. Violenţa nu poate fi niciodată o soluţie în politică", a afirmat marţi un purtător de cuvânt al CE.

Luni, Comisia Europeană a condamnat agresiunile atribuite forţelor de ordine din România împotriva jurnaliştilor, evidenţiind că este "important" ca angajaţii companiilor media să îşi poată desfăşura activitatea, a informat postul public austriac ORF.

Comisia Europeană a condamnat agresiunile forţelor de ordine din România împotriva echipei postului public austriac ORF în cursul protestelor desfăşurate vineri după-amiază în Bucureşti. "Este important ca reprezentanţii presei să îşi poată desfăşura activitatea", a declarat luni, conform ORF, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici