Comisia Europeană vrea să sporească securitatea cibernetică în statele membre UE

Comisia Europeană vrea să sporească securitatea cibernetică în Uniunea Europeană prin creşterea investiţiilor în tehnologie, stabilirea unor măsuri mai stricte de protecţie a consumatorilor şi intensificarea diplomaţiei pentru a descuraja atacuri din partea altor ţări, relatează agenţia Reuters.

355 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană vrea să sporească securitatea cibernetică în statele membre UE

Comisia Europeană vrea să sporească securitatea cibernetică în statele membre UE

Comisia urmează să-şi anunţe propunerile într-un raport în cursul acestei luni, dar Reuters a obţinut o copie a documentlui. Proiectul mai prevede o cooperare sporită la nivel naţional pentru a opri atacurile viitoare.

Raportul Comisiei Europene solicită o injecţie de fonduri pe termen scurt, pentru a atinge o masă critică de investiţii şi pentru a depăşi "fragmentarea" în regiune, solicitând un "prim pas" în valoare de 1,8 miliarde de euro până în 2020.

Documentul citează estimări publice şi private potrivit cărora impactul criminalităţii cibernetice asupra UE a crescut de cinci ori între 2013 şi 2017 şi ar putea creşte de încă patru ori până în 2019. Europol a estimat pierderile la 265 de miliarde de euro pe an.

"Pentru a ne creşte şansele de a prinde atacatorii, trebuie să ne îmbunătăţim capacitatea de a atribui atacurile cibernetice către cei responsabili. Acest cadru constituie un prim pas spre dezvoltarea capacităţilor de semnalizare şi de reacţie la nivelul UE şi al statelor membre, cu scopul de a influenţa comportamentul potenţialilor agresori", se arată în raportul Comisiei Europene, citat de Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici