Comunitatea internaţională condamnă dur atentatul de la Nisa. Obama: "A fost un oribil atac terorist" / Merkel: "Cuvintele nu pot exprima ce ne leagă de prietenii noştri francezi în aceste ore cumplite"

Liderii lumii şi-au exprimat solidaritatea cu poporul francez şi au condamnat dur atentatul de la Nisa, după ce un individ înarmat a lovit cu un camion sute de persoane care participau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, notează The Associated Press.

859 afișări
Imaginea articolului Comunitatea internaţională condamnă dur atentatul de la Nisa. Obama: "A fost un oribil atac terorist" / Merkel: "Cuvintele nu pot exprima ce ne leagă de prietenii noştri francezi în aceste ore cumplite"

Comunitatea internaţională condamnă dur atentatul de la Nisa. Obama: "A fost un oribil atac terorist" / Merkel: "Cuvintele nu pot exprima ce ne leagă de prietenii noştri francezi în aceste ore cumplite"

Preşedintele american Barack Obama a condamnat ceea ce "se pare că a fost un oribil atac terorist" şi a declarat că este solidar cu familiile victimelor.

Obama a mai elogiat "extraordinara rezistenţă şi valorile democratice care au făcut din Franţa un motiv de inspiraţie pentru întreaga lume."

Secretarul american de Stat, John Kerry, a vorbit despre "cumplitul atac de la Nisa. (...) Statele Unite vor continua să fie alături de poporul francez în timpul acestei tragice perioade."

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din SUA au transmis şi ei mesaje cu această ocazie, Donald Trump spunând că "acesta este un război," în timp ce Hillary Clinton a declarat că "nu vom fi intimidaţi. Nu vom permite niciodată teroriştilor să submineze valorile democratice şi egalitare care stau la baza modului nostru de a trăi."

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, s-a arătat consternat de atac, adăugând că lumea se solidarizează cu poporul francez.

"Este un paradox tragic că victimele atacului au fost chiar persoane care celebrau libertatea, egalitatea şi fraternitatea", a mai spus Tusk.

Într-o telegramă trimisă omologului său francez, preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că "Brutalitatea şi cinismul acestei crime comise de Ziua Naţională a Franţei sunt şocante. Am văzut din nou că moralitatea este complet străină terorismului - victimele sale sunt civili nevinovaţi, inclusiv femei şi copii," potrivit agenţiei de ştiri TASS.

"Preşedintele rus a confirmat că Rusia este gata pentru o cooperare cât mai strânsă cu Franţa şi alţi parteneri internaţionali în toate sferele activităţilor anti-teroriste", a comunicat serviciul de presă al Kremlinului.

Într-o postare pe reţelele sociale, Boris Johnson, noul ministru de Externe al Marii Britanii, s-ar arătat "şocat şi întristat de evenimentele îngrozitoare de la Nisa şi de teribilele pierderi umane," relatează BBC News online.

"Cuvintele nu pot exprima ceea ce ne leagă de prietenii noştri francezi în aceste ore cumplite. Acest teribil atac s-a întâmplat de ziua lor naţională, care este o zi de mândrie, dar care acum s-a transformat într-o zi de doliu", a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici