Confruntările militare între armata israeliană şi mişcarea Hamas s-au intensificat

Armata israeliană a intensificat, sâmbătă după-amiază, bombardamentele asupra obiectivelor din Fâşia Gaza, ca ripostă la atacurile cu rachete lansate de mişcarea islamistă Hamas, informează site-ul Ynetnews.com.

2045 afișări
Imaginea articolului Confruntările militare între armata israeliană şi mişcarea Hamas s-au intensificat

Confruntările militare între armata israeliană şi mişcarea Hamas s-au intensificat

Avioane militare israeliene au atacat sâmbătă după-amiază peste 40 de poziţii militare de pe teritoriul palestinian. Potrivit unor surse palestiniene, printre ţintele vizate se numără obiective din oraşul Gaza şi din zona punctului vamal Rafah, la frontiera cu Egiptul.

La rândul său, mişcarea fundamentalistă Hamas a lansat peste 60 de rachete şi obuze de mortieră spre teritoriul israelian, zece proiectile fiind interceptate de sistemele antiaeriene israeliene.

Oficiali egipteni au luat legătura cu organizaţia islamistă Hamas pentru a-i cere să evite escaladarea ostilităţilor.

O rachetă lansată din Fâşia Gaza a căzut sâmbătă după-amiază în oraşul israelian Sderot. Trei persoane au fost rănite, fiind spitalizate.

În Fâşia Gaza, 12 palestinieni au fost răniţi în urma raidurilor aeriene israeliene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici