Congresmeni americani au văzut fotografii cu trupul neînsufleţit al lui ben Laden. Vezi cum le descriu - VIDEO

CIA a început să le arate congresmenilor fotografii cu trupul neînsufleţit al lui Osama ben Laden, ucis la 2 mai de un comando american în Pakistan, a anunţat miercuri Congresul.

5475 afișări
Imaginea articolului Congresmeni americani au văzut fotografii cu trupul neînsufleţit al lui ben Laden. Vezi cum le descriu - VIDEO

Congresmeni americani au văzut fotografii cu trupul neînsufleţit al lui ben Laden. Vezi cum le descriu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatorul republican de Oklahoma James Inhofe a declarat pentru postul de televiziune CNN că a văzut 15 poze cu ben Laden mort. Aceste fotografii, realizate imediat după moartea sa sunt "mai degrabă oribile", potrivit lui.

"Unul dintre proiectile a intrat printr-o ureche şi a ieşit prin globul ocular. Sau a intrat prin globul ocular şi a explodat (...) iar creierul a ieşit prin orbită, este mai degrabă oribil", a comentat senatorul.

El a dat asigurări că nu are niciun dubiu cu privire la identitatea persoanei decedate. "Absolut, nicio îndoială în această privinţă. Le-am văzut. El era", Osama ben Laden, a declarat el.

Congresmenul democrat Dutch Ruppersberger, membru al Camerei Reprezentanţilor şi al Comisiei pentru Serviciile de Informaţii, urma să meargă la sediul CIA din Langley în Virginia (est), în apropiere de Washington miercuri sau joi, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt Heather Molino.

Preşedintele comisiei, Mike Rogers, a văzut deja fotografiile la CIA la 2 mai.

Şi alţi congresmeni din cele două Camere, din comisiile pentru Serviciile de Informaţii şi Apărare, au fost invitaţi să vadă aceste fotografii cu Osama ben Laden, potrivit Congresului.

Senatorul republican John McCain a declarat marţi că nu intenţionează să meargă la sediul CIA să vadă fotografiile pentru că, susţine el, "a văzut destui morţi în viaţa" lui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici