Consiliul Europei urmăreşte cu atenţie situaţia din România şi manifestă disponibilitatea oferirii de expertiză

Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, "urmăreşte cu atenţie" situaţia din România, iar secretarul general al CoE, Thorbjørn Jagland, a luat legătura cu autorităţile de la Bucureşti, exprimând disponibilitatea de a oferi expertiză în actuala criză politică.

3392 afișări
Imaginea articolului Consiliul Europei urmăreşte cu atenţie situaţia din România şi manifestă disponibilitatea oferirii de expertiză

Consiliul Europei urmăreşte situaţia din România şi manifestă disponibilitatea oferirii de expertiză (Imagine: Bogdan Baraghin / Mediafax Foto)

"Urmărim cu atenţie evoluţia situaţiei din România", a transmis joi Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), structura Consiliului Europei (CoE) de monitorizare a corupţiei.

"Secretarul general (Thorbjørn Jagland -n.red.) a luat legătura joi cu autorităţile din România, amintind că organismul anticorupţie al Consiliului Europei - GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupţiei) este dispus să ofere expertiză în actuala situaţie", se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Juriştii sunt de părere că GRECO nu se va opri doar la o simplă monitorizare.

"Prin declaraţia din această seară a Secretarului General al Consiliului Europei se atrage atenţia autorităţilor din România cu privire la deciziile luate marţi noapte. Din punct de vedere politic este o atenţionare extrem de serioasă. Nu cred că se vor opri doar la această monitorizare, însă", a declarat pentru MEDIAFAX Cristi Danileţ, judecător.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici