Corbyn, liderul Partidului laburist britanic: Votul pentru părăsirea UE a reprezentat "respingerea decisivă a unui model economic eşuat"

Jeremy Corbyn, liderul Partidului laburist britanic, a declarat că votul în favoarea Brexitului demonstrează nevoia de nou, o abordare intervenţionistă a modului de conducere economic, informează site-ul ziarului The Guardian.

1869 afișări
Imaginea articolului Corbyn, liderul Partidului laburist britanic: Votul pentru părăsirea UE a reprezentat "respingerea decisivă a unui model economic eşuat"

Corbyn, liderul Partidului laburist britanic: Votul pentru părăsirea UE a reprezentat "respingerea decisivă a unui model economic eşuat"

În cadrul unuia dintre cele mai amănunţite discursuri pe care le-a ţinut de când a devenit liderul laburiştilor, Corbyn a stabilit o legătură între rezultatul referendumului UE şi convingerea sa de lungă durată că economiile neoliberale eşuează. Acesta a afirmat că votul Marii Britanii de a ieşi din UE reprezintă o "respingere decisivă" a sistemului actual.

Actualul sistem presupune "remunerarea sărăciei, contracte de zero ore muncă şi vieţi distruse de insuficienţa locuinţelor la un preţ convenabil".

Potrivit lui Corbin, oamenii nu se vor mai putea baza pe schimbul liber şi piaţa liberă de schimb pentru furnizarea prosperităţii.

Guverne din întreaga lume devin tot mai intervenţioniste, iar această insistenţă a conservatorilor în sensul reducerilor bugetare este "o nebunie impardonabilă". Corbyn a oferit câteva exemple despre cum acest lucru ar putea avea loc, laburiştii putându-se concentra asupra investiţiilor, ceea ce ar implica o nouă abordare de a impune noi reguli ale pieţei libere, selecţionând regulamentele de ajutor de stat la statelor membre UE ca o problemă specială, a spus Corbyn.

Corbyn a adăugat că Marea Britanie ar trebui să respingă un acord comercial cu UE, dacă acesta ar presupune acceptarea regulamentului de ajutor de stat. Corbyn a mai afirmat că doreşte ca Marea Britanie să poată adopta o abordare flexibilă a ajutorului de stat, precum Germania, Franţa, Italia, deşi insistă aupra folosirii oţelului britanic pentru construirea proiectelor de infrastructură, cât timp statul britanic se află sub conducerea Guvernului laburist.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici