Coronavirus | Abordarea Suediei nu pare să dea rezultate. Ţara resimte o nouă creştere a cazurilor COVID-19

  • Astazi s-au înregistrat 613 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus
  • Numărul celor decedaţi a atins joi cifra de 130 de persoane
  • Suedia îşi menţine decizia controversată împotriva izolării
3691 afișări
Imaginea articolului Coronavirus | Abordarea Suediei nu pare să dea rezultate. Ţara resimte o nouă creştere a cazurilor COVID-19

Sursa: Profimedia

Suedia înregistrează un nou val de îmbolnăviri din cauza noului virus: 613 doar astazi, cu 131 mai mult decât ieri. Numărul deceselor a ajuns la 130 de persoane, fiind al doilea record negativ în decurs de o zi.

Barurile şi restaurantele sunt încă deschise, la fel şi scolile primare. Adunările colective nu au fost interzise iar magazinele nu sunt închise. Oficialii guvernamentali fac apel la populaţie să respecte măsurile de distanţare socială însă nu le impun acest lucru.

Autorităţile consideră că cetăţenii săi se comportă responsabil şi înţeleg pericolul la care se expun. În capitala Stockholm, 40% dintre decese s-au înregistrat în azilele de bătrâni şi centrele de îngrijire.

Suedia înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii cauzată de noul coronavirus dintre ţările nordice. La momentul actual, în total sunt 12,540 de bolnavi şi 1,333 de decese.

Guvernul promite să investească 100 de miliarde de coroane suedeze pentru a cotracara efectele crizei. Cu toate acestea, se estimează că economia Suediei va înregistra o scădere cu 4% până la finalul anului, relatează Daily Mail.

 

Sursa foto: Profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici