Coşuri cu legume olandeze pentru eurodeputaţii români, ca reacţie la declaraţia lui Traian Băsescu

Europarlamentarul olandez Esther de Lange le va oferi, marţi, colegilor săi români din cadrul PE câte un coş cu legume olandeze, ca răspuns la o remarcă a preşedintelui român Traian Băsescu în legătură cu zarzavaturile importate din această ţară, relatează Radio Netherlands, în ediţia electronică.

3304 afișări
Imaginea articolului Coşuri cu legume olandeze pentru eurodeputaţii români, ca reacţie la declaraţia lui Traian Băsescu

Coşuri cu legume olandeze pentru eurodeputaţii români, ca reacţie la declaraţia lui Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este nimic în neregulă cu legumele noastre, iar România nu poate să blocheze pur şi simplu exporturile noastre pentru ceea ce pare un motiv politic", a declarat De Lange.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut cumpărături, sâmbătă seară, într-un supermarket din Bucureşti, declarând, la plecare, pentru RTv, că a încercat să evite să cumpere zarzavaturi olandeze, el adăugând: "Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

Întrebat cum i se par preţurile, Băsescu a răspuns: "Au crescut şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

Apelul preşedintelui român pare provocat de opoziţia Olandei faţă de intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că poziţia Olandei în legătură cu intrarea României în Schengen este un abuz, menţionând că nu ţara noastră a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă.

Eurodeputaţii olandezi intenţionează să sesizeze Comisia Europeană în privinţa comportamentului preşedintelui român.

Parlamentarul creştin-democrat Henk Jan Ormel a declarat că România va fi sfătuită să se concentreze pe combaterea corupţiei pe plan intern, în loc să boicoteze legumele olandeze.

El intenţionează să îi ceară ministrului olandez de Interne, Uri Rosenthal, o reacţie în Parlament, marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici