CRIZA din Catalonia: Justiţia din Spania a refuzat eliberarea pe cauţiune a vicepremierului demis Orio Junqueras

Curtea Supremă a Spaniei a refuzat eliberarea pe cauţiune a fostului vicepremier al Cataloniei, Orio Junqueras, şi a altor trei susţinători ai mişcării separatiste, care sunt acuzaţi de rebeliune, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

572 afișări
Imaginea articolului CRIZA din Catalonia: Justiţia din Spania a refuzat eliberarea pe cauţiune a vicepremierului demis Orio Junqueras

CRIZA din Catalona: Justiţia din Spania a refuzat eliberarea pe cauţiune a vicepremierului demis Orio Junqueras

Alţi şase membri ai Cabinetului din Catalonia, reţinuţi în legătura cu participarea lor la acte de rebeliune şi declararea ilegală a independenţei de către guvern regional demis, au fost eliberaţi pe cauţiune, în valoare de 100.000 de euro.

Regiunea spaniolă Catalonia a organizat pe 1 octombrie un referendum în urma căruia şi-a declarat independenţa, însă acţiunea a fost considerată drept una neconstituţională de justiţia spaniolă, astfel că Guvernul de la Madrid a preluat controlul regiunii.

Oriol Junqueras, alături de fostul lider catalan Carles Puigdemont, a fost inclus pe listele electorale pentru alegerile regionale anticipate din Catalonia care vor avea loc pe data de 21 decembrie.

Curtea Supremă a mai refuzat eliberarea pe cauţiune a unui membru al Cabinetului din Catalonia, Junqueras Forn şi a doi lideri ai grupurilor civile Asamblea Nacional Catalana (ANC) şi Omnium Cultural, Jordi Sanchez şi Jordi Cuixart.

Judecătorul spaniol care a luat această hotărâre a declarat că, deşi consideră că nu există riscul ca acuzaţii să părăsească ţara, nu exclude posibilitarea repetării infracţiunilor.

Campania electorală începe marţi, 5 decembrie, iar cel mai recent sondaj a arătat că aproape trei sferturi din catalani nu susţin independenţa regiunii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici