CRIZA DIN UCRAINA: Armata, acuzată de insurgenţi proruşi că a utilizat ARME CHIMICE în Doneţk. AVERTISMENTUL Rusiei

Serviciile de securitate ucrainene au utilizat arme chimice în apropierea oraşului Slaviansk, acuză un lider separatist prorus, Moscova cerând o anchetă în acest caz, informează RIA Novosti.

1685 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Armata, acuzată de insurgenţi proruşi că a utilizat ARME CHIMICE în Doneţk. AVERTISMENTUL Rusiei

CRIZA DIN UCRAINA: Armata, acuzată de insurgenţi proruşi că a utilizat ARME CHIMICE în Doneţk (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Unul dintre liderii autoproclamatei "Republici Doneţk" susţine că mai multe persoane intoxicate cu clor au fost internate în spitale din Slaviansk în urma unui presupus atac chimic comis de forţele speciale ucrainene în satul Semenivka.

Confruntări armate intense s-au înregistrat duminică şi luni în apropiere de Slaviansk, în pofida armistiţiului.

"Este oribil. Acest caz trebuie investigat", a reacţionat Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite.

Atât separatiştii proruşi, cât şi armata ucraineană s-au acuzat reciproc de mai multe ori de utilizarea unor arme neconvenţionale, dar informaţiile nu au fost confirmate din surse independente.

Rusia avertizează că ar putea sesiza OIAC în legătură cu presupusul atac chimic din Ucraina

Rusia ar putea sesiza Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) în legătură cu presupusul atac cu clor din estul Ucrainei, avertizează ambasadorul rus în Olanda, Roman Kolodkin, citat de RIA Novosti.

Diplomatul rus admite totuşi că nu sunt suficiente dovezi pentru sesizarea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice.

"Pentru o sesizare oficială, sunt necesare date substanţiale, nu doar informaţii de presă. Dacă informaţiile se vor diversifica, atunci probabil vom face o sesizare oficială", a spus Kolodkin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici