Criza diplomatică din Qatar | Sute de cămile abandonate au murit de foame şi sete, după ce au fost alungate din Arabia Saudită

Sute de cămile au murit de foame şi sete după ce au fost alungate din Arabia Saudită în timpul crizei diplomatice din Qatar, scrie The Telegraph.

2435 afișări
Imaginea articolului Criza diplomatică din Qatar |  Sute de cămile abandonate au murit de foame şi sete, după ce au fost alungate din Arabia Saudită

Criza diplomatică din Qatar | Victimele de care nu aminteşţe nimeni. Sute de cămile abandonate au murit de foame şi sete, după ce au fost alungate din Arabia Saudită

Unele animale au pierit atunci când au fost blocate la graniţa dintre cele două ţări, moment în care au rămas fără hrană şi fără apă. Altele au fost lăsate să moară pe marginea drumului după ce proprietarii acestora au primit un termen de o oră pentru a-şi părăsi fermele în care lucreau.

Incidentul s-a petrecut atunci când Arabia Saudită a decis expulzarea fermierilor din Qatar, proprietari a peste 15.000 de cămile şi 10.000 de oi, ca urmare a crizei diplomatice prin care trece regiunea.

Mai mult de 9.000 de cămile au fost expulzate în doar 36 de ore.

Statul Qatar, care are o suprafaţă de numai 4.400 de kilometri, a folosit timp îndelungat spaţiile vaste ale Arabiei Saudite pentru păşunatul animalelor, statul având o suprafaţă de 830 000 km2.

"Am revenit din Arabia Saudită. Am văzut mai mult de 100 de cămile moarte pe drum, precum şi sute de cămile şi oi pierdute", a declarat un proprietar de cămile din Abu Samra, Hussein Al-Marri.

"Am pierdut 50 de oi şi cinci cămile, iar 10 lipsesc. Nu ştiu nimic despre ele", a declarat un alt fermier.

Înregistrările video arată grupuri de cămile cum încearcă să treacă graniţa, după ce orele în care frontierele sunt deschise au fost limitate. Asta înseamnă că numai câteva sute de cămile pot trece în fiecare zi, iar multe dintre acestea au murit de sete şi foame sau din cauza unor leziuni netratate.

Luna trecută, alianţa condusă de Arabia Saudită a lansat o blocadă diplomatică asupra statului Qatar, după ce Doha a decis o apropiere de Iran şi a fost acuzată de legături cu extremiştii.

În acelaşi timp, Arabia Saudită a decis expulzarea tuturor cetăţenilor din Qatar, inclusiv a fermierilor nomazi şi a animalelor lor. Multe animale au fost salvate atunci când Ministerul Mediului a asigurat adăpostul de urgenţă pentru mai mult de 8000 de cămile. Oficialii au mai spus că echipe de experţi în domeniul animalelor şi medici veterinari au fost repartizaţi agricultorilor.

Multe cămile sunt folosite pentru producţia de lapte, însă cele mai multe sunt destinate curselor de cămile, care au rămas destul de populare.

În Arabia Saudită există încă 150.000 de cămile provenind din Qatar şi nu este clar când sau dacă vor fi expulzate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici