Criza financiară şi creşterea şomajului au avut ca efect scăderea imigraţiei ilegale în spaţiul UE

Criza financiară şi creşterea şomajului au condus la scăderea imigraţiei ilegale în Uniunea Europeană, în primul semestru al anului 2010, anunţă Agenţia Europeană pentru supravegherea Frontierelor Externe (Frontex).

16 afișări
Imaginea articolului Criza financiară şi creşterea şomajului au avut ca efect scăderea imigraţiei ilegale în spaţiul UE

Criza financiară şi creşterea şomajului au avut ca efect scăderea imigraţiei ilegale în spaţiul UE (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Criza financiară şi schimbările de pe piaţa muncii sunt principalele motive ale scăderii imigraţiei ilegale în Europa", declară directorul general al Frontex, Ilkka Laitinen, cu ocazia inaugurării la Atena a primului centru regional al instituţiei, care va supraveghea frontierele Ciprului, Greciei, Italiei şi Maltei.

În primele şase luni ale anului, numărul persoanelor arestate pentru intrarea ilegală în ţări UE era mai mic cu 23,6 la sută comparativ cu primul semestru al anului trecut, potrivit raportului Frontex.

În al doilea trimetru al anului, intrările ilegale în spaţiul UE erau cu 15 la sută mai puţin numeroase decât în aceeaşi perioadă a anului 2009.

În aceeaşi perioadă, frontiera Greciei cu Turcia a rămas principalul punct de intrare a clandestinilor în Europa, precizează Frontex.

Agenţia, care a mobilizat patrule maritime în Marea Egee, a raportat că din ce în ce mai mulţi imigranţi încearcă acum să traverseze frontiera terestră dintre Turcia şi Grecia.

Aproximativ 60 la sută dintre arestările de la frontiera terestră au loc la Orestiada, în nord-estul Greciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici