Cum A SUPRAVIEŢUIT un bărbat DOUĂ LUNI în maşina sa îngropată în zăpadă

Un bărbat a fost salvat şi scos din maşina sa acoperită de zăpadă pe un drum forestier din Suedia, după ce a stat captiv cel puţin două luni, fără hrană şi la o temperatură glacială, a anunţat poliţia sâmbătă.

6149 afișări
Imaginea articolului Cum A SUPRAVIEŢUIT un bărbat DOUĂ LUNI în maşina sa îngropată în zăpadă

Cum A SUPRAVIEŢUIT un bărbat DOUĂ LUNI în maşina sa îngropată în zăpadă (Imagine: Livia Cimpoeru/Arhiva Mediafax Foto)

"Am fost informaţi vineri că o persoană a fost găsită într-o maşină acoperită cu zăpadă în pădure, la peste 1,5 kilometri de drumul principal", a declarat Ebbe Nyberg, un poliţist din comitatul Vaesterbotten (nord).

Un bărbat care era la bordul unui scuter pentru zăpadă a văzut capota maşinii pe un drum forestier necirculat din apropierea oraşului Umeaa. După ce a dat zăpada la o parte, el a remarcat mişcare la bordul vehiculului şi a avertizat poliţia.

Ajunşi la faţa locului, membrii echipelor de salvare au găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani într-un sac de dormit "în stare foarte proastă", înfometat şi incapabil să vorbească sau să meargă.

Potrivit lui Nyberg, nu se ştie cât timp a petrecut bărbatul blocat în maşină, dar este probabil să fi ajuns "înainte să înceapă să ningă".

Şoferul, care a fost spitalizat, a declarat că nu mai avea hrană din decembrie. Poliţia estimează că el a ajuns acolo în decembrie. Temperatura a atins recent minus 30 de grade Celsius. El a supravieţuit mâncând zăpadă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici