Cum arată planul de relansare economică propus de Italia? Domeniile ce primesc cei mai mulţi bani

  • Premierul italian, Mario Draghi, a prezentat în Parlament un plan de recuperare
  • Planul vine ca să salveze economia ţării care a fost grav afectată în pandemie
  • Măsurile din plan vizează, în special, turistul şi persoanele şomere.
  • Italia are cel mai mare fond de recuperare din UE: 191 de miliarde de euro
1138 afișări
Imaginea articolului Cum arată planul de relansare economică propus de Italia? Domeniile ce primesc cei mai mulţi bani

Cum arată planul de relansare economică propus de Italia? Domeniile ce primesc cei mai mulţi bani

Premierul italian, Mario Draghi, a prezentat în Parlament un plan de recuperare pentru a salva economia ţării. Planul include măsuri de modernizare a administraţiei publice italiene şi dezvoltarea din punct de vedere ecologic al statului. Totodată, prevederile vizează industria turistică, care înseamnă 13% din produsul intern brut al ţării, grav afectată în ultimul an.
 
Draghi este fostul şef al Băncii Central Europene şi a fost pus premier al ţării pentru a se asigura că aceşti bani nu sunt irosiţi. Italia a avut în trecut una dintre cele mai slabe evidenţe în ceea ce priveşte folosire fondurilor. Premierul le-a transmis parlamentarilor că vede în acest plan de recuperare soluţii prin care se poate salva economia ţării. Mai mult, el spune că proiectul sare în ajutorul tinerilor şi a femilor care reprezintă 30% din rata şomajului ţării.
 
MARIO DRAGHI, premierul Italiei: Dacă sudul (Italiei) creşte, Italia creşte. Mai mult de 50% din investiţiile totale în infrastructură, în special reţeaua feroviară de mare viteză şi sistemul de porturi, se îndreaptă spre sud. Vor fi alocate 23 de miliarde pentru: intervenţii în economia circulară, tranziţie ecologică, mobilitatea durabilă, protecţia teritorială şi gestionarea resurselor de apă.
 
Fondul total al Uniunii Europene este de 750 de miliarde de euro. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici