Cursa pentru Casa Albă: Guvernatorul Texasului şi-a lansat candidatura, bazându-se pe credinţa în Dumnezeu pentru a ajunge preşedinte

Ultraconservatorul Rick Perry, care i-a succedat lui George W. Bush la conducerea Texasului, contează pe credinţa sa în Dumnezeu şi pe succesul economic al statului pe care îl conduce pentru a convinge alegătorii să îl propulseze la Casa Albă.

471 afișări
Imaginea articolului Cursa pentru Casa Albă: Guvernatorul Texasului şi-a lansat candidatura, bazându-se pe credinţa în Dumnezeu pentru a ajunge preşedinte

Rick Perry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rick Perry, care şi-a anunţat oficial candidatura sâmbătă denunţând în special "catastrofa economică" lăsată de Barack Obama, este un texan tipic.

Dar în pofida particularismului afişat de acest stat din sud - accentul, mărimea şi petrolul de care dispune - el nu pare în măsură să îl ameninţe pe favoritul la nominalizarea republicană, Mitt Romney.

Potrivit unui sondaj realizat de postul de televiziune Fox News şi publicat săptămâna trecută, 21 la sută dintre alegătorii republicani l-ar desemna pe Romney să se confrunte cu Obama, faţă de 13 la sută care ar opta pentru Perry.

Fost pilot al US Air Force, care se roagă la Dumnezeu să îl "ghideze" pe preşedintele american dar care a atacat violent bilanţul lui Barack Obama în discursul său de candidatură, afirmând că ar trebui să îi trimită "o scrisoare de concediere", intenţionează să mizeze pe sănătatea economică a Texasului, pe care îl conduce din 2000, an în care predecesorul său, George W. Bush, a fost ales la Casa Albă.

Potrivit Departamentului Muncii, nivelul şomajului în Texas era de 8,2 la sută în iunie, faţă de 9,2 la nivel naţional.

Perry, căsătorit şi tatăl a doi copii, a împlinit 61 de ani în martie şi este cunoscut mai ales pentru faptul că nu îşi ascunde credinţa.

Acesta, care în aprilie a decretat trei "zile de rugăciune pentru ploaie" în statul său afectat de secetă, a reunit câteva mii de persoane săptămâna trecută pentru o zi de rugăciune, în timpul căreia i-a cerut lui Dumnezeu să rezolve problemele pe care politicienii nu le pot gestiona.

"Cu o economie în dificultate, comunităţi în criză, populaţii care plonjează în oceanul relativismului, avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu", a declarat Perry la Houston.

El consideră că bugetul Pentagonului ar trebui mărit şi avertizează asupra influenţei tot mai mari a Chinei. Potrivit revistei Foreign Policy, Perry a explicat recent că Iranul şi Coreea de Nord reprezintă un "pericol iminent din cauza ambiţiilor lor nucleare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici