Curtea Supremă a SUA decide luni dacă Donald Trump poate continua cursa prezidenţială

  • Judecătorii Curţii Supreme a SUA decid luni dacă Donald Trump este eliminat din cursa prezidenţială.
  • O instanţă din Colorado a decis să-l elimine pe Trump de la votul primar republican al statului.
  • Instanţa a invocat un amendament care îi vizează pe cei care fac insurecţii.
741 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă a SUA decide luni dacă Donald Trump poate continua cursa prezidenţială

Curtea Supremă a SUA decide luni dacă Donald Trump poate continua cursa prezidenţială

Amendamentul al 14-lea la Constituţia Statelor Unite interzice trădătorilor şi persoanelor care au provocat insurecţii să candideze pentru funcţii publice la nivel federal.

Curtea Supremă a SUA urmează să se pronunţe luni dacă statele pot folosi prevederea constituţională pentru a-l împiedica pe Donald Trump să participe la alegerile din 2024, potrivit BBC.

O instanţă din Colorado a invocat amendamentul pentru a-l elimina de la votul primar republican al statului, invocând revolta din 6 ianuarie 2021.

Partidul Republican din Colorado a cerut instanţei să emită hotărârea pentru a clarifica incertitudinea cu privire la participarea lui Trump. Experţii cred că decizia va fi în favoarea lui Trump. Dacă va fi aşa, deciziile luate în Colorado şi în alte state nu se vor mai aplica, iar Donald Trump va putea fi înscris pe buletinele de vot.

15 state, inclusiv Colorado, organizează alegerile primare marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici