Cutremur cu magnitudinea 6,2 în largul Insulei Creta

Un cutremur cu o magnitudine de 6,2 a avut loc sâmbătă în apropierea Insulei Creta, în sudul Greciei, provocând pagube materiale potrivit primelor informaţii.

765 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 6,2 în largul Insulei Creta

Cutremur cu magnitudinea 6,2 în largul Insulei Creta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Institutului american de supraveghere geologică USGS, cutremurul a atins magnitudinea de 6,4, însă Observatorul grec pentru cutremure din Atena l-a evaluat la 6,2.

Seismul s-a produs în mare, la ora locală 16.12 (16.12, ora României), la aproximativ 60 de kilometri în largul oraşului Hania, pe coasta de nord-vest Cretei, a anunţat agenţia de presă Ana, citând Observatorul, care a apreciat că seismul a fost "puternic".

Potrivit postului grec de radio Skai, locuinţe şi magazine din oraş au înregistrat pagube, iar o persoană cuprinsă de panică a sărit pe fereastră şi s-a rănit uşor.

Imagini prezentate de televiziuni au surprins obiecte căzând de pe rafturi, timp de câteva secunde, într-un supermarket din oraş.

Agenţia Ana a precizat sâmbătă seara că oraşul Hania revenea la normal şi că nu s-au înregistrat victime.

"A fost foarte impresionant, pentru că seismul a durat 40-50 de secunde", i-a spus unei jurnaliste AFP prezente pe insulă Vassia, care locuieşte lângă Hania.

"Niciun rănit a fost semnalat în cartier, dar câteva clădiri s-au fisurat", a adăugat ea.

"Cutremurul a avut loc într-o regiune cunoscută cu activitate seismică. El a fost resimţit puternic în Creta şi restul Greciei", a declarat geologul Efthymios Lekkas pentru postul grec de radio Skai.

Însă lângă Preveli, pe coasta de sud, la aproximativ 40 de kilometri de Hania, cutremurul abia a fost resimţit şi nu i-a afectat pe turiştii aflaţi pe plaja Damnioni, potrivit jurnalistei AFP.

Presa locală a anunţat că bucăţi de rocă s-au prăbuşit pe un drum, în apropiere de Hania, blocând circulaţia rutieră.

Grecia este una dintre ţările europene cele mai afectate de seisme.

Vineri, un cutremur cu magnitudinea de 4,4, catalogat ca "slab" de către Observator, a fost înregistrat în nordul ţării, fără să provoace pagube.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici