Două cutremure cu magnitudini de 4,2 şi 5,1 în centrul Greciei

Două cutremure cu magnitudini de 4,2, apoi 5,1, au avut loc în centrul Greciei, miercuri, a anunţat Observatorul din Atena, fără a oferi precizări despre eventuale victime sau pagube materiale.

420 afișări
Imaginea articolului Două cutremure cu magnitudini de 4,2 şi 5,1 în centrul Greciei

Cutremur cu magnitudinea de 5,3 în centrul Greciei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Epicentrul seismului, resimţit până în capitală, a fost localizat în apropiere de oraşul Lamia, la circa 120 de kilometri nord-vest de Atena, a precizat Observatorul.

"A fost un cutremur de pământ mediu", dar "normal" pentru această regiune, "obişnuită cu cutremure de pământ cu magnitudini de la 5,0 la 5,5", a declarat pentru postul de radio Vima seismologul Nikos Ganas.

Anterior, agenţia de presă oficială ANA a anunţat un cutremur cu magnitudine de 5,3.

Grecia este ţara europeană cel mai des afectată de cutremure.

În septembrie 1999, un seism cu magnitudinea de 5,9 a provocat moartea a 143 de persoane la Atena şi în regiunea situată la nord-vest de capitală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici