Cutremur cu magnitudinea de 6,6 în Insulele Solomon

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs luni în apropiere de insulele Santa Cruz, în arhipelagul Solomon, în Pacific, a anunţat institutul american de geofizică USGS, dar nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

421 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,6 în Insulele Solomon

Cutremur cu magnitudinea de 6,6 în Insulele Solomon (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

Seismul s-a produs la ora 15.00 (06.00 ora României), la o adâncime de 38 de kilometri şi la circa 350 de kilometri est de Kirakira, principalul oraş de pe insula mare a arhipelagului, Makira, potrivit USGS.

Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii, a anunţat că pentru moment "nu există o ameninţare de tsunami semnificativ şi distrugător".

"Dar cutremurele cu o astfel de magnitudine pot genera valuri seismice locale care pot fi distrugătoare de-a lungul coastelor situate la cel puţin 100 de kilometri de epicentru", a adăugat acesta. "Autorităţile din regiunea epicentrului trebuie să fie conştiente de această posibilitate şi să ia măsuri adecvate".

Potrivit lui Clive Collins, un seismolog de la Geoscience Australia, cutremurul submarin "moderat" ar fi putut fi resimţit pe insulele vecine, izolate, "dar nu suficient de puternic pentru a cauza pagube".

Hipocentrul "nu este la mare adâncime, dar nu este nici la suprafaţă. Cu (o magnitudine de) 6,6 şi insulele cele mai apropiate la 70 sau 80 de kilometri, cred că acestea au fost puţin zguduite dar nu mă aştept la pagube importante", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici