Cutremur de 6,1 în vestul Insulei Java

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a avut loc în vestul Insulei Java, cea mai populată din Indonezia, luni, fără să fie anunţe imediat pagube, potrivit Agenţiei indoneziene de meteorologie şi geofizică.

750 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 6,1 în vestul Insulei Java

Cutremur de 6,1 pe insula indoneziană Java (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un cutremur puternic, cu magnitudinea între 5,9 şi 6,1, a avut loc în vestul Insulei Java, cea mai populată din Indonezia, luni, au anunţat agenţia indoneziană de meteorologie şi geofizică şi USGS, relatează AFP.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube.

Hipocentrul cutremurului, înregistrat la ora locală 18.18 (14.18, ora României), cu o magnitudine de 6,1 potrivit Agenţiei indoneziene de meteorologie şi geofizică, a fost localizat la 121 de kilometri sud-vest de oraşul Sukabumi, la o adâncime de 24 de kilometri.

Seismul a fost resimţit până în capitală, Jakarta, la aproximativ 214 kilometri nord-est.

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, magnitudinea cutremurului s-a stabilit la 5,9, iar hipocentrul s-a situat la 96 de kilometri de Sukubami, la o adâncime de 67 de kilometri.

"Seismul a fost destul de puternic, dar nu avem, pentru moment, informaţii despre victime sau pagube. Ne vom informa despre zonele afectate", a anunţat Agenţia indoneziană de prevenţie în caz de catastrofe naturale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici