Cutremur la San Francisco, în timp ce California participa la simularea unui seism puternic

Un seism cu magnitudinea de 3,9 a fost resimţit joi în regiunea San Francisco, fără a provoca pagube sau răniţi, în timp ce California participa la simularea anuală a unui cutremur puternic, de care se tem seismologii şi californienii.

410 afișări
Imaginea articolului Cutremur la San Francisco, în timp ce California participa la simularea unui seism puternic

Cutremur la San Francisco, în timp ce California participa la simularea unui seism puternic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Epicentrul seismului a fost localizat la aproximativ trei kilometri de universitatea Berkeley, fiind resimţit la San Francisco şi în golful său.

Cutremurul - a cărui magnitudine este comună în California - s-a produs la câteva ore după simularea unui seism puternic, organizată de autorităţi pentru a pregăti populaţia în cazul unui cutremur major.

Aproximativ 8,2 milioane de persoane erau înscrise pentru a participa la simulare, care constă, în cazul clădirilor de birouri, în adăpostirea pentru câteva clipe sub masa de lucru.

Activitatea seismică importantă din California este datorată faliei San Andreas, care traversează statul cel mai populat din Statele Unite.

Seismologii estimează la 99 la sută probabilitatea unui cutremur devastator în California în următorii 30 de ani. Potrivit estimărilor, un cutremur cu magnitudinea 7,8 ar putea ucide 1.800 de persoane şi răni alte 50.000, în timp ce 300.000 de clădiri ar fi avariate.

În 1994, un cutremur cu magnitudinea 6,7 la Los Angeles s-a soldat cu 60 de morţi şi pagube evaluate la zece miliarde de dolari. Cu cinci ani înainte, 67 de persoane au murit la San Francisco într-un cutremur cu magnitudinea 6,9.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici