CUTREMUR puternic în Afganistan: Cel puţin 12 persoane au fost rănite

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs, vineri noapte, în nord-estul Afganistanului, aproape de graniţa cu Pakistan şi Tadjikistan, a anunţat Institutul de geologie al Statelor Unite (USGS). Cel puţin 12 persoane au fost rănite şi spitalizate în provincia afgană Nangarhar (est), în urma unui cutremurului.

1698 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR puternic în Afganistan: Cel puţin 12 persoane au fost rănite

CUTREMUR puternic în Afganistan

Un număr neprecizat de studenţi de la Universitatea Nangarhar, în capitala provincială Jalalabad, a fost rănit într-o busculadă. Aceştia se înghesuiau să iasă afară dintr-o clădire, a declarat sâmbătă Attaullah Khogyani, un purtător de cuvânt al guvernatorului provincii Nangarhar, relatează AP.

Seismul, cu o magnitudine de 6,2, a avut loc vineri înainte de miezul nopţii, a durat aproximativ un minut şi a fost resimţit şi la Kabul, însă în capitala afgană nu au fost raportate victime sau pagube.

Unda seismică a fost resimţită până în capitala pakistaneză Islamabad, unde locuitorii s-au trezit din somn şi au ieşit din locuinţe, iar potrivit unor oficiali cutremurul a fost resimţit, de asemenea, în capitala indiană, New Delhi, relatează Reuters.

Institutul american de geologie USGS a revizuit magnitudinea, după ce a anunţat iniţial că era vorba despre un cutremur cu magnitudinea 6,4, la o adâncime de 203 kilometri, localizat la 82 kilometri sud-est de Feyzabad, capitala provinciei afgane Badakhshan, potrivit Reuters.

În Pakistan, Guvernul provinciei Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest) a emis o alertă cod roşu după cutremur, însă nu au fost raportate imediat victime sau pagube.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 este considerat un cutremur puternic şi poate produce pagube grave. Raportarea imediată a victimelor poate fi înceată în zona muntoasă în care a avut loc seismul. O eventuală distrugere a unor imobile, mai ales de locuit, poate conduce la dificultăţi în condiţii aspre de iarnă în regiune.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 înregistrat pe 26 octombrie în nordul Afganistanului şi Pakistanului, s-a soldat cu 300 de morţi şi a distrus mii de case.

Cutremurul de vineri noaptea a avut loc după ce un cutremur mai puternic decât acesta a afectat Afganistanul, Pakistanul şi India şi s-a soldat, în octombrie, cu cel 115 morţi şi aproximativ alţi 500 de răniţi în mai multe provincii din Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici