Cutremur puternic în nordul Italiei: Cel puţin şase persoane au murit. MAE: Nu sunt români printre victime - VIDEO, FOTO

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma unui cutremur de 5,9 grade produs duminică dimineaţă în nordul Italiei. Epicentrul seismului produs la ora locală 4.04 (5.04, ora României) a fost în regiunea Emilia-Romagna (nord), undele seismice fiind resimţite în toată partea de nord a Italiei

8171 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic în nordul Italiei: Cel puţin şase persoane au murit. MAE: Nu sunt români printre victime - VIDEO, FOTO

Cutremur puternic în nordul Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit USGS, Seismul a avut epicentrul la 36 de kilometri de oraşul Bologna şi o magnitudine de 6 grade.

Potrivit Protecţiei civile, cinci persoane au murit în provincia Ferrara, iar una în oraşul Bologna. Patru persoane care lucrau în schimbul de noapte au murit după prăbuşirea halei unei fabrici în localitatea Sant'Agostino din provincia Ferrara, informează ziarul La Repubblica, în ediţia online.

În aceeaşi localitate, o femeie a făcut stop-cardiac pentru că s-a speriat de cutremur. În Bologna, o altă femeie, în vârstă de 37 de ani, a murit tot de spaimă.

O fetiţă de cinci ani rămăsese blocată sub dărâmături în localitatrea Finale Emilia, dar a fost salvată de pompieri.

Epicentrul a fost localizat în zona San felice sul Panaro (provincia Modena), la 36 de kilometri nord de Bologna, la o adâncime de 10,1 kilometri.

MAE: Până la această oră nu sunt români printre persoanele afectate

Consulatul General al României la Bologna a comunicat, duminică, că până la această oră nu deţine nicio informaţie care să confirme că printre victimele cutremurului din Italia se află şi cetăţeni români.

"Consulatul General al României la Bologna se află în contact cu autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate de cutremur se află şi cetăţeni români. Până la această oră nu a fost primită nicio informaţie care să confirme acest lucru şi nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară", se spune într-un comunicat al MAE, remis agenţiei MEDIAFAX.

În afară de Emilia-Romagna, cutremurul a fost resimţit în regiunile Toscana, Veneto, Lombardia, Trentino Alto-Adige şi Friuli Veneţia Giulia.

Potrivit ziarului La Repubblica, o biserică veche s-a prăbuşit în localitatea San Felice sul Panaro, însă în interior nu era nicio persoană.

La Milano, lumea intrase în panică după seismul iniţial, produs la ora 1.15, iar mulţi oameni au petrecut noaptea pe străzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici