David Cameron: Autorii violenţelor din Marea Britanie ar trebui expulzaţi din locuinţele sociale

Premierul britanic David Cameron a apreciat vineri că autorii violenţelor din Marea Britanie ar trebui expulzaţi din locuinţele sociale. Persoanele care "fură din propriile comunităţi" nu ar trebui să mai poată trăi în locuinţe sociale, a apreciat David Cameron pentru BBC.

224 afișări
Imaginea articolului David Cameron: Autorii violenţelor din Marea Britanie ar trebui expulzaţi din locuinţele sociale

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă locuiţi într-un apartament social, profitaţi de o casă la preţ redus şi acest lucru presupune responsabilităţi din partea voastră", a declarat premierul conservator.

"Multă vreme, am adoptat o atitudine prea tolerantă faţă de persoanele care fură din comunităţile lor. Dacă faceţi acest lucru, vă veţi pierde drepturile la o locuinţă subvenţionată", a explicat el.

"Evident, acest lucru înseamnă că aceştia trebuie cazaţi în altă parte. Vor trebui să îşi găsească o locuinţă în sectorul privat, iar acest lucru va fi mai dur pentru ei, dar ar fi trebuit să se gândească la acest lucru înainte să înceapă să fure", a adăugat el.

În acelaşi moment, consiliul municipal din Wandsworth, un cartier din sudul Londrei, a anunţat că un aviz de expulzare a fost emis împotriva unuia dintre locatari, al cărui fiu este suspectat că a participat la violenţe în Clapham în noaptea de luni spre marţi. Decizia finală va reveni unui judecător.

Potrivit consiliului cu majoritate conservatoare, locatarul a încălcat termenii contractului de închiriere, care se aplică tuturor membrilor asociaţiei.

"Nu există loc în apartamentele noastre pentru persoane care comit infracţiuni violente, care nu arată niciun fel de consideraţie pentru vecinii lor, sau care îi hărţuiesc, îi ameninţă, intimidează sau perturbă pe ceilalţi", a declarat preşedintele consiliului Ravi Govindia.

Această decizie urmează unei petiţii online care cere ca agresorii să fie privaţi de drepturile sociale. Petiţia a fost semnată deja de 160.000 de persoane şi va fi supusă automat atenţiei deputaţilor.

"Niciun contribuabil nu ar trebui să îi finanţeze pe cei care au distrus bunuri, au furat din cadrul comunităţii şi nu au arătat recunoştinţă faţă de ajutorul oferit de ţara lor", detaliază petiţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici