De ce Australia a decis să interzică ţigările electronice?

Australia a introdus o serie de restricţii noi pentru a combate răspândirea vapatului, un obicei care afectează tot mai mulţi tineri şi care poate avea consecinţe grave pentru sănătate.

2246 afișări
Imaginea articolului De ce Australia a decis să interzică ţigările electronice?

Bing AI/DALL-E

Vapatul constă în inhalarea unui vapor produs de dispozitive electrice care conţin lichide cu nicotină, arome artificiale şi alte substanţe chimice.

Aceste lichide pot avea concentraţii mai mari de nicotină decât ţigările obişnuite şi pot provoca dependenţă, boli respiratorii şi cardiovasculare şi chiar cancer.

Deşi vapatul este deja ilegal pentru minori şi pentru cei care nu au reţetă medicală, autorităţile spun că este „problema comportamentală numărul unu” în şcolile din ţară.

Ele dau vina pe vapele de unică folosinţă, care se găsesc uşor în magazinele de cartier şi care au arome atrăgătoare pentru minori. 

Sub noile reglementări, ţigările electronice vor fi disponibile doar pe bază de reţetă medicală şi vor trebui comandate online de la furnizori autorizaţi. De asemenea, se vor interzice importurile ilegale de vape şi se vor aplica amenzi severe celor care le vând sau le folosesc fără prescripţie.

Australia este una dintre ţările cu cea mai dură legislaţie privind vapatul din lume. Guvernul spune că nu există dovezi suficiente că ţigările electronice ajută fumătorii să renunţe la fumat, ci dimpotrivă, ar putea încuraja tinerii să înceapă să fumeze mai târziu în viaţă, transmite BBC News

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici