Deputată britanică, ucisă de un activist pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Campania pentru referendum, suspendată. David Cameron: Moartea deputatei Jo Cox este "o tragedie" - FOTO, VIDEO

Deputata laburistă britanică Jo Cox a murit la spital după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în Birstall, informează Channel 4. Ea a fost atacată în propria circumscripţie de un bărbat care pare să fie favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmă surse citate de presa britanică.

25865 afișări
Imaginea articolului Deputată britanică, ucisă de un activist pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Campania pentru referendum, suspendată. David Cameron: Moartea deputatei Jo Cox este "o tragedie" - FOTO, VIDEO

Deputată britanică, în stare critică după ce a fost împuşcată de un activist pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Campania pentru referendum, suspendată

UPDATE 20:44 - Jeremy Corbyn se declară "şocat" de "atacul oribil" soldat cu moartea deputatei Jo Cox

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic, s-a declarat "şocat" de "atacul oribil" soldat cu moartea deputatei laburiste Jo Cox.

"Întregul Partid Laburist şi întreaga familie laburistă, de fapt întreaga ţară, sunt şocaţi de atacul oribil soldat cu moartea deputatei Jo Cox", a declarat Jeremy Corbyn.

"Jo s-a aflat mulţi ani în serviciul comunităţii şi era devotată oamenilor. A lucrat pentru compania Oxfam şi pentru Fundaţia de caritate Fondul Libertăţii înainte de a deveni deputat", a adăugat Corbyn.

Deputata laburistă Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, era în stare critică după ce fusese împuşcată şi înjunghiată în nordul Angliei. Ea a murit la spital la câteva ore după atac.

UPDATE 19:42 - David Cameron: Moartea deputatei Jo Cox este "o tragedie"

 Asasinarea deputatei laburiste Jo Cox este "o tragedie", afirmă premierul Marii Britanii, David Cameron, care, în urma atacului, a decis anularea unei deplasări în teritoriul britanic Gibraltar.

"Asistăm la o tragedie; Jo Cox era un membru marcant al Parlamentului" britanic, a reacţionat David Cameron.

UPDATE 19:02- Deputata laburistă britanică Jo Cox, împuşcată şi înjunghiată în nordul Angliei, a decedat.

Deputata laburistă britanică Jo Cox era în stare critică după ce a fost împuşcată şi înjunghiată, informează Channel 4.

Campania electorală organizată înaintea referendumului pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană a fost suspendată pe parcursul zilei de joi ca reacţie la tentativa de asasinare a deputatei laburiste Jo Cox.

Tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a anunţat suspendarea campaniei electorale pe parcursul zilei de joi.

"Am auzit de vestea groaznică privind atacul care a vizat-o pe deputata Jo Cox. Gândurile mele sunt la Jo şi la familia ei", a declarat fostul primar al Londrei Boris Johnson, unul dintre liderii grupului politic care militează pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

Potrivit presei britanice, Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, membră a Partidului Laburist, a fost atacată în circumscripţia sa electorală, în localitatea Birstall, situată în apropierea oraşului Leeds.

În acelaşi incident a fost înjunghiat un bărbat de circa 40 de ani, care a suferit răni uşoare.

Potrivit unor surse citate de site-ul agenţiei Reuters, Jo Cox, membră a Camerei Comunelor, este în stare critică.

Nu este clar care este motivaţia atacului.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost arestat preventiv în urma atacului.

"Există un incident în Birstall", a confirmat Poliţia din comitatul West Yorkshire, fără a oferi detalii.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a exprimat "preocupare" în legătură cu tentativa de asasinare a deputatei laburiste Jo Cox.

"Sunt foarte preocupat de informaţiile privind rănirea deputatei Jo Cox. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru Jo şi pentru familia acesteia", a transmis premierul conservator.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici