Directorul FMI susţine că probabil s-ar duce să protesteze, dacă ar fi grec

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat joi, într-un interviu televizat, în Statele Unite, că "poate" ar merge să manifesteze, dacă ar fi grec, împotriva măsurilor dure de austeritate la care este supusă Grecia.

23 afișări
Imaginea articolului Directorul FMI susţine că probabil s-ar duce să protesteze, dacă ar fi grec

Directorul FMI susţine că probabil s-ar duce să protesteze, dacă ar fi grec (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bineînţeles, oamenilor nu le place acest lucru (...). Este dur, dificil, în special pentru cei vulnerabili", a declarat Strauss-Kahn, conform transcrierii unui interviu televizat, care urma să fie transmis seara de postul public PBS, în Statele Unite.

"Acest lucru înseamnă manifestaţii, oameni care protestează, ceea ce pot înţelege. Şi, ştiţi, dacă aţi fi sau dacă aş fi grec, poate că am manifesta în acelaşi fel", a continuat directorul FMI.

"Pe de altă parte, majoritatea oamenilor înţeleg că nu există altă cale, trebuie să o facă. Decenii de proastă gestiune trebuie să fie redresate în câţiva ani", a subliniat Stauss-Kahn.

Cu o zi înainte, manifestaţiile de la Atena au degenerat în violenţe, având loc confruntări, un fost deputat fiind agresat, motociclete de poliţie şi vehicule fiind incendiate, iar mobilierul stradal şi sediul unei agenţii bancare fiind devastate.

Strauss-Kahn a spus că înţelege furia opiniei publice, în special pe cea care vizează băncile.

Contribuabilii din Europa "trebuie să plătească o eroare comisă de sectorul bancar şi este absolut inacceptabil ca sectorul bancar să poată să îşi asume riscuri enorme" şi să obţină profit de pe urma acestora, în timp ce "dacă există pierderi ridicate, atunci întreaga societate să fie obligată să plătească pentru aceste pierderi", a explicat directorul FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici