Discuţiile pentru formarea unui nou guvern în Germania au eşuat / E posibilă organizarea de alegeri anticipate / Merkel se va întâlni cu preşedintele german

Negocierile pentru formarea unui nou guvern de coaliţie în Germania au eşuat după ce Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) s-a retras de la discuţii, iar acest lucru ar putea duce la organizarea de alegeri anticipate, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa. Euro a scăzut cu 0,3%, ajungând la 1,1752 dolari, luni dimineaţă, după ce negocierile au eşuat, potrivit Bloomberg.

13748 afișări
Imaginea articolului Discuţiile pentru formarea unui nou guvern în Germania au eşuat / E posibilă organizarea de alegeri anticipate / Merkel se va întâlni cu preşedintele german

Discuţiile pentru formarea unui nou guvern în Germania au eşuat / E posibilă organizarea de alegeri anticipate / Merkel se va întâlni cu preşedintele german

Christian Lindner, şeful democraţilor liberi, a declarat că discuţiile au eşuat din cauza imposibilităţii de a se pune de acord asupra unei viziuni comune pentru modernizarea Germaniei.

"Este mai bine să nu guvernăm, decât să guvernăm prost", a adăugat Linder.

Postul France 24 relatează că eşecul negocierilor ar putea chiar duce la încheierea carierei cancelarului Angela Merkel.

În condiţiile în care Partidul Social-Democrat (SDP) a respins propunerile privind o nouă coaliţie cu Merkel, iar cancelarul s-a declarat împotriva formării unui guvern minoritar, este posibil ca germanii să fie din nou chemaţi la urne.

Un sondaj de opinie realizat online de cotidianul Die Welt a relevat că 61,4% din respondenţi au fost de părere că eşecul negocierilor ar însemna finalul carierei de cancelar pentru Merkel.

În urma rezultatului slab înregistrat la alegerile legislative din septembrie, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a trebuit să iniţieze negocieri pentru formarea unui guvern de coaliţie cu două formaţiuni mai mici, Partidul Democraţilor Liberi şi Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Discuţiile tripartite s-au blocat pe teme precum imigraţia şi politicile în privinţa mediului.

În cazul unui nou scrutin electoral există riscul ca formaţiunea extremistă Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) să-şi consolideze poziţia în Parlamentul federal.

Merkel se va întâlni cu preşedintele german, după eşecul discuţiilor pentru formarea unui nou Guvern

Cancelarul Angela Merkel se va întâlni luni cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în contextul în care negocierile pentru formarea unui nou guvern de coaliţie au eşuat după ce Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) s-a retras de la discuţii, informează The Associated Press.

Întâlnirea dintre Merkel şi Steinmeier ar urma să aibă loc la sfârşitul zilei de luni, iar cei doi ar urma să discute despre ce paşi ar trebui urmaţi pentru formarea unui nou Guvern.

Pe lângă posibilitatea organizării unor noi alegeri parlamentare, Merkel ar putea încerca să formeze o nouă coaliţie cu social-democraţii germani sau ar putea conduce un guvern minoritar.

Un sondaj de opinie realizat online de cotidianul Die Welt a relevat că 61,4% din respondenţi au fost de părere că eşecul negocierilor ar însemna finalul carierei de cancelar pentru Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici