Documentele găsite pe un superyacht din Fiji îl acuză pe proprietarul rus. Anunţul FBI

Autorităţile din Fiji care percheziţionau un iaht pe care l-au confiscat în numele Statelor Unite, au găsit documente care îl implică pe presupusul proprietar, oligarhul rus Suleiman Kerimov, în încălcarea legislaţiei americane, a declarat FBI, conform Reuters.

15653 afișări
Imaginea articolului Documentele găsite pe un superyacht din Fiji îl acuză pe proprietarul rus. Anunţul FBI

FOTO Fiji Times

Amadea a sosit în Fiji la 13 aprilie, după o călătorie de 18 zile din Mexic, şi de atunci a fost în centrul unei încercări a SUA de a-l confisca, ca parte a sancţiunilor americane împotriva Rusiei.

Poliţia din Fiji şi agenţii FBI au confiscat Amadea joi, la un debarcader, la două zile după ce un tribunal din Fiji a admis un mandat american care îl lega de spălare de bani.

Înalta Curte din Fiji a respins vineri o cerere de suspendare formulată de proprietarul înregistrat al navei, Millemarin Investments, pentru a împiedica autorităţile americane să o scoată din Fiji, a declarat procurorul general din Fiji.

Superyacht-ul de 300 de milioane de dolari a fost predat autorităţilor americane, a precizat acesta.

FBI a declarat, într-o declaraţie ataşată la mandatul de confiscare din SUA, că autorităţile din Fiji au găsit pe Amadea documente care arată încălcări ale legislaţiei americane, deoarece Kerimov a fost sancţionat de Statele Unite în 2018.

Nava avea costuri de funcţionare de 25-30 de milioane de dolari.

Avocaţii proprietarului înregistrat al navei, compania Millemarin Investments din Insulele Cayman, au negat că aceasta ar fi deţinută de Kerimov. Avocatul navei, Feizal Haniff, a refuzat să comenteze vineri pentru Reuters.

Statele Unite susţin că Kerimov deţine în mod efectiv Amadea din august 2021, dar dovezile pentru această afirmaţie au fost redactate în mandat.

FBI a declarat că Amadea a încercat să evite să fie confiscat "aproape imediat" după ce trupele ruse au intrat în Ucraina.

"Amadea şi-a oprit sistemele automate de informaţii (AIS) la 24 februarie 2022, aproape imediat după începerea invaziei ruseşti în Ucraina", a declarat FBI.

Documentele navei arătau că următoarea destinaţie ar fi Filipine, dar FBI credea că se îndrepta spre portul rusesc Vladivostok.

Mulţi oligarhi ruşi au încercat din martie să îşi mute iahturile în Rusia pentru a scăpa de sancţiunile americane, a declarat FBI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici