Dominique Strauss-Kahn ar putea fi eliberat. Procurorul acceptă eliberarea lui pe propria răspundere

Procurorul acceptă eliberarea fostului director al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn pe propria răspundere, anunţă postul de televiziune Blommberg TV.

543 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn ar putea fi eliberat. Procurorul acceptă eliberarea lui pe propria răspundere

Dominique Strauss-Kahn ar putea fi eliberat. Procurorul acceptă eliberarea lui pe propria răspundere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Procurorul este de acord cu eliberarea lui DSK pe propria răspundere", a dezvăluit televiziunea Bloomberg, care citează surse apropiate dosarului, precizând că acuzatului îi va fi restituită cauţiunea.

Decizia îi revine acum judecătorului Michael Obus care ar putea să se pronunţe vineri în cadrul unei audieri-surpriză la ora 11.30 (18.30 GMT) a lui Dominique Strauss-Kahn la tribunalul penal din Manhattan.

Dacă se va întâmpla astfel, cauţiunea de un milion de dolari şi garanţia de cinci milioane de dolari fixate de judecător în cadrul plasării în arest la domiciliu a lui Dominique Strauss-Kahn ar putea să îi fie restituite.

La o lună de la arestarea fostului director al FMI într-un avion ce se pregătea să decoleze spre Paris, New York Times a generat surpriză, joi seara, afirmând că dosarul acuzării este "pe punctul de a se prăbuşi, anchetatorii descoperind lacune majore în privinţa credibilităţii" cameristei.

Potrivit cotidianului, "judecătorul Michael Obus ar trebui să analizeze posibilitatea de a relaxa condiţiile excepţionale de punere în libertate supravegheată impuse lui Strauss-Kahn după inculpare".

Fost favorit la alegerile prezidenţiale franceze, care pledează nevinovat, el "ar putea fi eliberat" şi i s-ar putea ridica arestul la domiciliu, "deoarece este puţin probabil ca acuzaţii grave să se concretizeze împotriva lui" scrie cotidianul american. Strauss-Kahn "va avea dreptul să călătorească în interiorul Statelor Unite", judecătorul păstrându-i însă paşaportul, adaugă cotidianul.

Potrivit postului de televiziune NBC, audierea nu se va referi decât la acest punct, procurorul Cyrus Vance nefiind pregătit pentru moment "să claseze cazul".

Potrivit New York Times, care citează doi anchetatori, nu există îndoială că fostul director general al FMI a avut o relaţie sexuală cu tânăra cameristă de origine guineeană a hotelului Sofitel din Manhattan. Dar "procurorii nu cred mare lucru din ce le-a spus reclamanta în legătură cu faptele sau cu ea însăşi", potrivit cotidianului.

Într-un e-mail adresat cotidianului, avocatul presupusei victime, Kenneth Thompson, nu a dezminţit aceste dezvăluiri. Dar a apreciat că nimic nu schimbă faptul foarte important că Dominique Strauss-Kahn a comis o agresiune sexuală violentă într-o cameră a hotelului Sofitel".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici