Administraţia Trump vrea schimbarea ambasadorului britanic. Preşedintele SUA, critici dure şi la adresa premierului britanic: Ea şi reprezentanţii săi au creat o dezordine

Preşedintele american Donald Trump a declarat că administraţia sa nu va mai discuta cu ambasadorul britanic la Washington, indicând că îşi doreşte ca viitorul Guvern britanic să îşi schimbe reprezentantul în SUA, relatează site-ul agenţiei Dpa.

1573 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump vrea schimbarea ambasadorului britanic. Preşedintele SUA, critici dure şi la adresa premierului britanic: Ea şi reprezentanţii săi au creat o dezordine

Donald Trump, atacafirmă că administraţia sa nu va mai discuta cu ambasadorul britanic în SUA

"Nu îl cunosc pe ambasador, dar nu este agreat în Statele Unite. Nu vom mai discuta cu el", a declarat Trump pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă şi-a reiterat criticile la adresa premierului britanic Theresa May, privind maniera în care aceasta a abordat problema Brexit.

"Ea şi reprezentanţii săi au creat o dezordine. I-am spus cum ar trebui să procedeze, dar a decis să abordeze o altă cale", a declarat Trump.

Trump l-a criticat anterior pe Darroch, afirmând că îşi doreşte un ambasador britanic care să aibă o viziune mai pronunţată în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE.

Potrivit unor documente diplomatice confidenţiale, divulgate de publicaţia Mail on Sunday, Kim Darroch, ambasadorul britanic la Washington, descria Administraţia Donald Trump este "ineptă" şi "disfuncţională", iar preşedintele SUA este "incompetent".

Ministerul de Externe de la Londra nu a negat veridicitatea documentelor diplomatice divulgate de presa britanică.

 

Taguri:
sua,
m.britanie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici