Donald Trump afirmă că eventualele contacte cu Rusia în campania electorală nu sunt infracţiune

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a reiterat, marţi, că nu a avut contacte cu Rusia în campania electorală din anul 2016, argumentând că oricum nu ar fi vorba de o infracţiune, informează site-ul agenţiei Reuters.

583 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că eventualele contacte cu Rusia în campania electorală nu sunt infracţiune

Donald Trump afirmă că eventualele contacte cu Rusia în campania electorală nu sunt infracţiune

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a reiterat, marţi, că nu a avut contacte cu Rusia în campania electorală din anul 2016, argumentând că oricum nu ar fi vorba de o infracţiune, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Contactele nu sunt infracţiune, dar nu contează, deoarece nu au existat contacte (cu excepţia celor ale escroacei Hillary şi ale democraţilor)!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

"Contactele" cu o anumită persoană sau entitate nu constituie infracţiune din punct de vedere juridic, dar procurorul special Robert Mueller investighează activităţi de coordonare între entităţi guvernamentale ruse şi echipa de campanie electorală a lui Donald Trump, ceea ce ar putea atrage acuzaţii privind o conspiraţie. Experţii atrag atenţia că depistarea colaborării cu o putere străină în campania electorală poate atrage numeroase acuzaţii. Donald Trump a negat în mai multe rânduri că a avut contacte cu Rusia în campania electorală din 2016.

Donald Trump ar putea fi audiat în investigaţia privind contactele echipei de campanie electorală cu Rusia, a afirmat luni avocatul acestuia, Rudolph Giuliani, sugerând însă că eventualele "contacte" cu Moscova nici măcar nu sunt o infracţiune. Rudy Giuliani a denunţat ancheta coordonată de procurorul special Robert Mueller. "Au format o echipă total tendenţioasă", a acuzat avocatul lui Donald Trump, citat de postul CNN şi de cotidianul The Washington Times. Fostul primar al oraşului New York a subliniat că nu îi recomandă lui Donald Trump să discute cu echipa lui Robert Mueller, explicând însă că este posibil ca liderul de la Casa Albă să vrea audierea pentru a-şi demonstra nevinovăţia. "Ceea ce cred şi ceea ce ştiu pot fi două lucruri diferite. Eu cred că preşedintele nu ar trebui să discute cu Mueller. Dar ştiu cât de convins este el că nu a făcut nimic rău şi că vrea să explice acest lucru", a spus Giuliani.

Întrebat dacă Donald Trump riscă să fie inculpat pentru contactele cu Rusia, avocatul a afirmat că s-ar putea să nu fie vorba despre o infracţiune. "Nici măcar nu ştiu dacă este o infracţiune, mă refer la contactele cu Rusia. Dacă analizezi infracţiunea, atacurile cibernetice sunt. Preşedintele nu a comis atacuri cibernetice. Nu i-a plătit el să comită atacuri cibernetice", a spus Giuliani.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces împotriva Rusiei, echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump şi site-ului WikiLeaks, denunţând o presupusă conspiraţie pentru perturbarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016.

Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a dispus, recent, încheierea anchetei privind ingerinţele Rusiei, stabilind că nu au existat acţiuni coordonate ale echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump cu Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici