Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, l-a demis pe secretarul american al Apărării, Mark Esper

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni după-amiază demiterea secretarului Apărării, Mark Esper, precizând că succesorul acestuia va fi Christopher C. Miller, până acum directorul Centrului pentru Combaterea Terorismului.

10362 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, l-a demis pe secretarul american al Apărării, Mark Esper

Donald Trump l-a demis pe secretarul american al Apărării, Mark Esper

"Sunt bucuros să anunţ că respectatul director al Centrului Naţional pentru Combaterea Terorismului, Christopher C. Miller, (confirmat în unanimitate de Senat), va fi secretar interimar al Apărării, cu efect imediat. Chris va face o treabă foarte bună. Mark Esper şi-a încetat activitatea. Aş vrea să îi mulţumesc pentru activitate", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Decizia lui Donald Trump este neobişnuită pentru politica din Statele Unite, unde preşedinţii care au pierdut alegerile nu schimbă membri ai Administraţiei înainte de finalul mandatului, notează agenţia Associated Press. Dar Donald Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Mark Esper a avut disensiuni puternice cu Donald Trump începând din vară, în contextul protestelor violente din Statele Unite. Mark Esper a refuzat să mobilizeze militari activi pentru misiuni de menţinere a ordinii publice în zonele în care aveau loc proteste antirasism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici