Donald Trump: Vor fi taxe vamale uriaşe pentru firme care mută sedii. Industria farmaceutică va fi reformată

Companiile care vor muta sedii din Statele Unite se vor confrunta cu taxe vamale enorme când vor încerca să comercializeze produse pe piaţa americană, avertizează preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, pledând şi pentru reformarea industriei farmaceutice.

4774 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Vor fi taxe vamale uriaşe pentru firme care mută sedii. Industria farmaceutică va fi reformată

Donald Trump: Vor fi taxe vamale uriaşe pentru firme care mută sedii; industria farmaceutică va fi reformată (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Ceea ce se întâmplă acum - companii care mută sedii din SUA şi concediază angajaţi americani - nu se va mai întâmpla. Vom introduce o taxă vamală foarte mare", a afirmat Donald Trump miercuri seară, în prima conferinţă de presă organizată după victoria în scrutinul prezidenţial.

"Le spun companiilor: vă puteţi muta din Michigan în Tennessee, din Carolina de Sud în Michigan, aveţi concurenţă... şi nenumărate state americane, nu îmi pasă atât timp cât rămâneţi în Statele Unite...", a adăugat Donald Trump.

"Eu voi fi preşedintele care va produce cel mai mare număr de locuri de muncă", a subliniat Donald Trump.

Referindu-se la producătorii de medicamente, Donald Trump a remarcat că "industria farmaceutică a ajuns într-o situaţie dezastruoasă".

"Companiile farmaceutice sunt responsabile de crime prin taxarea excesivă a autorităţilor pentru medicamente", a continuat Trump, promiţând schimbarea sistemului licitaţiilor.

Viitorul preşedinte a dat asigurări că Programul de asigurări de sănătate introdus de Administraţia Barack Obama, supranumit "Obamacare", va fi înlocuit imediat după instalarea sa la Casa Albă, pe 20 ianuarie. "Vom prezenta un plan imediat după numirea în funcţie a secretarului Sănătăţii. Vom înlocui ce este acum. Vom avea un sistem medical care chiar va avea grijă de pacienţii acestei ţări", a insistat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici