Donald Trump vrea să numească un nou judecător la Curtea Supremă până la alegeri. Reacţia lui Joe Biden

  • Dispute în SUA privind raportul de forţe la Curtea Supremă după decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg.
  • Surse: Donald Trump intenţionează să numească rapid un nou judecător conservator.
  • Joseph Biden cere amânarea deciziei până după scrutinul prezidenţial.
780 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea să numească un nou judecător la Curtea Supremă până la alegeri. Reacţia lui Joe Biden

Profimedia

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, a cerut ca judecătorul care o va înlocui pe Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă de Justiţie să fie numit după alegeri, în contextul în care preşedintele Donald Trump vrea consolidarea majorităţii conservatoare.
 
"Vreau să fiu foarte clar: Alegătorii trebuie să decidă preşedintele, iar preşedintele trebuie să propună Senatului un candidat pentru postul de judecător la instanţa supremă. Aceasta a fost poziţia Senatului aflat sub control republican în 2016, când mai erau aproape zece luni până la alegeri. Această poziţie trebuie adoptată şi acum de Senatul SUA, mai ales că alegerile sunt la o distanţă de doar 46 de zile", a declarat Joseph Biden, citat de site-ul Axios.com.
 
Judecătoarea Ruth Bader Ginsburg, din cadrul Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a decedat la vârsta de 87 de ani. Decesul său generează dispute privind raportul între conservatori şi progresişti în cadrul instanţei supreme. Ruth Ginsburg, care avea vederi liberale şi feministe, a declarat recent că decizia numirii înlocuitorului său ar trebui luată de preşedintele ales în scrutinul din noiembrie. "Cea mai ferventă dorinţă a mea este să nu fiu înlocuită până ce nu va fi instalat un nou preşedinte", i-a transmis judecătoarea Ruth Bader Ginsburg nepoatei sale, conform postului public NPR.
 
Potrivit unor surse de la Casa Albă citate de CBS News, preşedintele Donald Trump vrea să propună imediat Senatului un judecător conservator pentru Curtea Supremă de Justiţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici