Dosar penal pentru un opozant al reformelor ce l-ar putea face pe Putin preşedinte până în 2036

  • Autorităţile din Rusia au deschis o anchetă penală pentru calomnie împotriva lui Alexei Navalny
  • Ancheta vizează comentariile pe care le-a făcut pe reţelele de socializare
  • Cazul va fi condus de Comitetul de Investigaţie, care gestionează infracţiuni majore
759 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru un opozant al reformelor ce l-ar putea face pe Putin preşedinte până în 2036

Dosar penal pentru un critic al reformelor ce l-ar putea face pe Putin preşedinte până în 2036

Navalny este acuzat că a calomniat un veteran rus din Al Doilea Război Mondial, care era prezentat într-un videoclip alături de alţi ruşi proeminenţi pentru a-şi exprima sprijinul pentru reformele constituţionale care urmează să fie supuse la vot pe 1 iulie.

Reformele i-ar permite lui Vladimir Putin, printre altele, să candideze pentru alte două mandate la Kremlin pentru a rămâne la putere până în 2036. Criticii spun că reformele sunt o lovitură de stat constituţională.

Într-o postare pe social media din 2 iunie, Navalny, 44 de ani, un opozant declarat al lui Vladimir Putin, a descris oamenii dintr-un videoclip în care declară că susţin reformele drept „trădători fără conştiinţă şi lachei corupţi”. Conform autorităţilor ruse, Navalny riscă o amendă de 1 milion de ruble, care reprezintă echivalentul a peste 14.000 de dolari şi 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Navalny a acuzat în mod regulat autorităţile că au folosit investigaţii penale împotriva lui şi a aliaţilor săi pentru a-i înăbuşi activităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici