Două avioane de vânătoare ucrainene, doborâte în apropiere de locul prăbuşirii MH17

Două avioane de vânătoare au fost doborâte miercuri în estul Ucrainei de către separatişti proruşi, a anunţat un purtător de cuvânt al "operaţiunii antiteroriste" efectuate de forţele ucrainene.

7391 afișări
Imaginea articolului Două avioane de vânătoare ucrainene, doborâte în apropiere de locul prăbuşirii MH17

Două avioane de vânătoare ucrainene, doborâte în apropiere de locul prăbuşirii MH17 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cele două avioane de tip Su-25 au fost doborâte deasupra regiunii Saur Mogila, o zonă înaltă din regiunea Doneţk, în apropiere de localitatea Snijne, a precizat Oleksii Dmitraşkivskii, la câţiva zeci de kilometri distanţă de locul unde s-a prăbuşit zborul MH17, atins joi de o rachetă trasă dintr-o zonă controlată de către rebeli proruşi, în estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului malaysian au murit.

"Nu ştim nimic despre piloţi", a declarat Dmitraşkivskii.

Alt purtător de cuvânt militar, Vladislav Seleznev, a anunţat după aceea că, "în pofida dispozitivelor termice lansate de către piloţi, avioanele au fost atinse de către rachete de tip sol-aer trase de către rebeli într-o zonă din apropiere de satul Dmitrivka", în regiunea Doneţk.

Dmitrivka se află la 45 de kilometri de locul unde a avut loc catastrofa aeriană joia trecută.

Piloţii au reuşit să se catapulteze în zona aflată sub controlul forţelor separatiste, a adăugat Seleznev.

O echipă de jurnalişti AFP, care se îndrepta către zona unde s-au prăbuşit avioanele, a fost vizată de tiruri trase de către rebeli, dar fără ca vehiculul la bordul căruia se afla să fie atins, pe un drum de ţară, la o distanţă de aproximativ zece kilometri de Dmitrivka.

Opriţi de către combatanţi înarmaţi care se aflau pe dealurile printre care trece drumul, jurnaliştii au fost conduşi, ulterior, pe un drum plin de gropi produse de obuze, către un cartier general al rebelilor, de unde au putut să plece după ce şi-au prezentat actele de identitate. În zonă se auzeau tiruri de arme.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici