Echipajele navelor ruseşti Mistral pornesc pe 18 iunie către Franţa, unde vor fi formaţi marinarii ruşi

O navă militară rusească la bordul căreia se vor afla viitoarele echipaje ale celor două nave de tip Mistral comandate Franţei va părăsi la 18 iunie Kronstadt (nord-vestul Rusiei), cu destinaţia Saint-Nazaire, (vestul Franţei), a anunţat joi grupul public de armament Rosoboronexport, relatează AFP.

282 afișări
Imaginea articolului Echipajele navelor ruseşti Mistral pornesc pe 18 iunie către Franţa, unde vor fi formaţi marinarii ruşi

Echipajele navelor ruseşti Mistral pornesc pe 18 iunie către Franţa, unde vor fi formaţi marinarii ruşi

"Nava-şcoală Smolnîi pleacă pe 18 iunie către Saint-Nazaire, cu două echipaje (pentru navele de tip) Mistral la bord", cu scopul de a fi formate în Franţa, a declarat Viaceslav Davidenko, un reprezentant al Rosoboronexport, citat de agenţia Interfax-ABN.

Cei 400 de marinari ruşi urmau să sosească la Saint-Nazaire la 1 iunie, însă Smolnîi a fost avariată în timpul efectuării unei manevre în portul militar Kronstadt, în apropiere de Sankt-Petersburg (nord-vest).

"Pagubele nu sunt foarte grave, nava se va afla în reparaţii timp de cinci-zece zile", a anunţat şantierul naval de la Kronstadt.

Franţa urmează să livreze Rusiei două nave de război de tip Mistral, în baza unui contract semnat în 2011, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Acest contract se află, totuşi, în suspans, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, în contextul în care occidentalii au adoptat sancţiuni vizând Moscova, în criza ucraineană.

Prima navă - Vladivastok - a fost contruită deja şi a început, în martie, să fie supusă unor teste pe mare. Al doilea exemplar al acestei nave portelicopter de tip BPC (bastiment de protecţie şi comandament) cu o lungime de aproximativ 200 de metri - Sevastopol - urmează să fie livrată în 2015.

Echipajele ruseşti urmează să fie formate în Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici