Elon Musk a început un sondaj pe Twitter pentru redeschiderea contului lui Trump

Elon Musk a iniţiat vineri seara târziu un sondaj pe Twitter prin care le cere urmăritorilor să voteze dacă să readucă contul fostului preşedinte american Donald Trump pe platformă, primele rezultate arătând că aproximativ 60% au votat "da", scrie Reuters.

381 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a început un sondaj pe Twitter pentru redeschiderea contului lui Trump

Sondajul a fost deschis timp de 24 de ore.

Musk, noul proprietar al Twitter, a declarat în luna mai că va anula interdicţia impusă de Twitter lui Trump, al cărui cont a fost suspendat după atacul de anul trecut de la Capitoliul SUA.

Musk a declarat mai devreme că nu a fost luată încă o decizie de a redeschide contul lui Trump şi că Twitter a restabilit unele conturi controversate care fuseseră interzise sau suspendate, inclusiv site-ul satiric Babylon Bee şi cel al acţriţei de comedie Kathy Griffin.

Decizia lui Musk de a cere părerea utilizatorilor Twitter cu privire la cine ar trebui să fie pe platformă face parte dintr-o restructurare uriaşă a companiei, care include concedieri masive.

Într-o notă trimisă vineri angajaţilor rămaşi, care a fost văzută de Reuters, Musk le-a cerut celor care scriu coduri software să se prezinte la etajul 10 al sediului central al Twitter din San Francisco până la începutul după-amiezii.

Miliardarul a spus într-un e-mail: "Dacă este posibil, aş aprecia dacă aţi putea zbura la SF pentru a fi prezent în persoană", adăugând că va fi la birou până la miezul nopţii şi se va întoarce sâmbătă dimineaţa.

El le-a cerut angajaţilor să îi trimită prin e-mail un rezumat a ceea ce a "realizat" codul lor software în ultimele şase luni, "împreună cu până la 10 capturi de ecran cu cele mai importante linii de cod".

"Vor avea loc scurte interviuri tehnice care îmi vor permite să înţeleg mai bine tehnologia Twitter", a scris Musk într-unul dintre e-mailuri, şi le-a cerut inginerilor să se prezinte vineri la ora 14.00.

E-mailurile au fost trimise la o zi după ce sute de angajaţi ai Twitter au decis să părăsească compania de socializare, în urma unui ultimatum trimis joi de Musk prin care cerea angajaţilor să lucreze mai mai multe ore pe zi la intensitate mare.

Exodul se adaugă la schimbările şi haosul care au marcat primele trei săptămâni ale lui Musk ca proprietar al Twitter. El a concediat conducerea de top, inclusiv pe fostul director general Parag Agarwal şi oficiali de rang înalt responsabili de securitate şi confidenţialitate, atrăgând atenţia unui organism de reglementare.

Un oficial de la Casa Albă a intervenit, de asemenea, spunând că Twitter ar trebui să le spună americanilor cum îşi protejează compania datele.

Site-ul tehnologic Platformer a raportat vineri că Robin Wheeler, cel mai important director de vânzări de publicitate al companiei, a fost concediat.

Wheeler, care le-a spus angajaţilor într-o notă de săptămâna trecută că va rămâne, a scris vineri pe Twitter: "Echipei şi clienţilor mei... aţi fost întotdeauna prima şi singura mea prioritate", cu un emoji de salut care a fost adoptat ca o modalitate de plecare pentru angajaţii care pleacă.

Twitter le-a spus angajaţilor joi că îşi va închide birourile şi va tăia accesul până luni, potrivit a două surse. O altă sursă a declarat că firma plănuia să închidă unul dintre cele trei centre de date principale ale Twitter din SUA, la unitatea SMF1 de lângă Sacramento, pentru a economisi costuri.

În primul său e-mail adresat angajaţilor Twitter în această lună, Musk a avertizat că Twitter ar putea să nu fie în măsură să "supravieţuiască viitoarei crize economice". El a mai spus: "De asemenea, schimbăm politica Twitter astfel încât munca la distanţă nu mai este permisă, cu excepţia cazului în care aveţi o excepţie specifică".

Pe fondul acestor schimbări, Moody's a retras ratingul de credit B1 pentru Twitter, spunând că nu are suficiente informaţii pentru a menţine ratingul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici