Elon Musk anunţă că se retrage din funcţia de directorul companiei Twitter

Elon Musk a anunţat că va fi înlocuit de o femeie. Decizia a fost luată la câteva zile după ce Jack Dorsey, fostul director al companiei, l-a criticat pe miliardar pentru modul în care gestionează platforma.

959 afișări
Imaginea articolului Elon Musk anunţă că se retrage din funcţia de directorul companiei Twitter

"Sunt încântat să anunţ că am angajat un nou director executiv pentru Twitter. Ea va începe în aproximativ 6 săptămâni!. 

Începe tranziţia către rolul meu de la preşedinte executiv la cel de director tehnic, pe supravegherea produselor, software-ului şi sysops".

Elon Musk, al doilea cel mai bogat om din lume, fondator al SpaceX şi Tesla,  care conduce Twitter din octombrie 2022, a mai glumit anterior că va renunţa la poziţia sa de director executiv, publicând o poză hazlie cu câinele său de rasă Shiba Inu în poziţia de CEO al companiei Twitter. 

Mulţi comentatori l-au ironizat pe directorul executiv după ce a anunţat că va fi înlocuit de o femeie, postând poze modificate cu Elon Musk în varianta feminină cu ajutorul aplicaţiilor cu inteligenţă artificială. 

De când a devenit director executiv, Elon Musk a făcut numeroase concedieri, a introdus bifa albastră printr-un abonament lunar plătit şi a lărgit gradul libertăţii de exprimare a utilizatorilor. Opinia publică susţine că Twitter e în pierdere de când a fost preluat de şeful companiilor Tesla şi SpaceX. 

Miliardarul a fost acuzat de jurnalişti că le-a permis utilizatorilor rasişti, conservatorilor de extremă dreaptă şi neonaziştilor să se exprime liberi pe platforma care anterior îi excludea, ba chiar i-a redeschis contul lui Donald Trump, fostul preşedinte acuzat pentru instigarea la violenţele comise de pe 6 ianuarie 2021. 

Unor jurnalişti şi comedieni care l-au ironizat pe Elon Musk le-au fost suspendate conturile de pe Twitter. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici