Emisarul Kremlinului în Crimeea: Transnistria va deveni parte a Rusiei. Reacţia Moscovei

Transnistria va deveni parte a Rusiei, dar situaţia actuală din Ucraina împiedică deocamdată acest lucru, a declarat marţi emisarul preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, Oleg Belavenţev, relatează postul de televiziune ucrainean Zik, în pagina electronică. Ulterior, un comunicat al Kremlinului a arătat că reprezentantul preşedintelui rus în Crimeea, Oleg Belavenţev, şi-a exprimat opinia personală.

2711 afișări
Imaginea articolului Emisarul Kremlinului în Crimeea: Transnistria va deveni parte a Rusiei. Reacţia Moscovei

Emisarul Kremlinului în Crimeea: Transnistria va deveni parte a Rusiei

"Aş integra Transnistria şi astăzi. Totuşi, vedeţi ce se întâmplă în Ucraina", a declarat emisarul, citat de agenţia Kriminform.

"Sunt convins că în cele din urmă Transnistria va deveni parte a Rusiei", a adăugat el.

Kremlin: Declaraţia oficialului rus referitoare la Transnistria reprezintă o opinie personală

Reprezentantul preşedintelui rus în Crimeea, Oleg Belavenţev, şi-a exprimat opinia personală când a declarat că Transnistria va deveni în curând parte a Federaţiei Ruse, menţionează un comunicat al Kremlinului, relatează site-ul Unimedia.

Când a vorbit despre alipirea Transnistriei la Federaţia Rusă, Oleg Belavenţev şi-a exprimat opinia personală, care nu coincide cu poziţia oficială, se arată în comunicatul Kremlinului.

La începutul lui august, Republica Moldova a cerut încă o dată Rusiei să îşi retragă militarii din Transnistria.

Totodată, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, declara la 13 august că ambiţiile preşedintelui rus Vladimir Putin merg "dincolo de Ucraina", vizând alte regiuni apropiate de frontierele Rusiei, precum Transnistria.

"Sunt îngrijorat de ambiţiile Rusiei, ambiţiile lui Putin merg dincolo de Ucraina", a declarat Rasmussen, într-o conferinţă de presă cu premierul islandez, Sigundur David Gunnlaugsson.

"Am asistat la anexarea ilegală a Crimeei, am observat rolul Rusiei în destabilizarea situaţiei din estul Ucrainei. De fapt, vedem că Rusia se află în spatele conflictelor îngheţate şi de lungă durată din Transnistria, în estul Republicii Moldova, din Abhazia şi din Osetia de Sud, în Georgia", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici