Emmanuel Macron denunţă reglementările Uniunii Europene privind angajaţii detaşaţi: Această situaţie alimentează populismul

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a denunţat, în cursul vizitei în Austria, reglementările comunitare privind angajaţii detaşaţi, considerându-le o trădare a principiilor Uniunii Europene, argumentând că alimentează populismul.ul.

1212 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron denunţă reglementările Uniunii Europene privind angajaţii detaşaţi: Această situaţie alimentează populismul

"Piaţa comună europeană şi libera circulaţie a angajaţilor nu au rolul de a crea concurenţă în materie de reglementări sociale", a declarat Emmanuel Macron, potrivit site-ului agenţiei Reuters, după întrevederea pe care a avut-o miercuri după-amiază cu Christian Kern, cancelarul Austriei.

"Exact această situaţie alimentează populismul şi erodează încrederea în proiectul european", a adăugat Emmanuel Macron, pledând pentru adoptarea unor reforme care să îi protejeze mai bine pe cetăţenii europeni de efectele globalizării.

"Este vorba de o trădare a principiilor fundamentale ale spiritului european", a subliniat Emmanuel Macron, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Emmnanuel Macron speră să convingă suficiente ţări, în principal din Europa Centrală şi de Est, să susţină modificarea reglementărilor europene privind angajaţii detaşaţi.

Miercuri seară, Emmanuel Macron se va întâlni în Austria cu lideri din Cehia şi Slovacia. Joi şi vineri, preşedintele Franţei se va afla în România, respectiv Bulgaria.

O directivă UE din 1996 permite unei companii dintr-un stat al Uniunii Europene să detaşeze temporar angajaţi într-o altă ţară, cotizaţiile sociale fiind achitate în ţara de origine.

Într-o propunere de revizuire a acestei directive, adoptată în martie 2016, Comisia Europeană aprecia că reglementarea "adoptată în urmă cu 20 de ani nu mai permite asigurarea respectării condiţiilor care să garanteze egalitate de tratament companiilor şi respect pentru angajaţi, dată fiind actuala situaţie economică şi socială din statele membre". Comisia Europeană a constatat "existenţa unor decalaje salariale importante", care afectează "competiţia între companii şi buna funcţionare a pieţe unice".

Ca reacţie la propunerea Comisiei Europene, România, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Danemarca, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia şi Slovacia au denunţat încălcarea principiului subsidiarităţii.

În schimb, Spania, Franţa, Italia, Portugalia şi Marea Britanie au salutat iniţiativa Comisiei Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici